Σεισμός στην Πάτρα-Δεν ανησυχούν οι επιστήμονες
1 year, 6 months ago
6

Ο σεισμός στην Πάτρα μπορεί να ανησύχησε τους κατοίκους, δεν ανησυχεί ωστόσο τους επιστήμονες που λένε ότι αυτοί οι σεισμοί είναι καλό να γίνονται για να εκτονώνονται οι δυνάμεις.

Ο σεισμός στην Πάτρα σύμφωνα με την αρχική μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας είχε μέγεθος 4 Ρίχτερ και επίκεντρο κοντά στο χωριό Λάππα στη Δυτική Αχαϊα. Λόγω του μικρού εστιακού βάθους έγινε ιδιαίτερα αισθητός, ωστόσο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα, ο σεισμός χαρακτηρίζεται συνηθισμένος για την Πάτρα.
Εντάσσεται μέσα στην κανονική σεισμικότητα της περιοχής και μάλιστα είναι ευτύχημα να γίνονται τέτοιοι σεισμοί, καθώς είναι αυτοί που εκτονώνουν τις δυνάμεις που συσσωρεύονται στο έδαφος, απομακρύνοντας το ενδεχόμενο ενός μεγαλύτερου σεισμού.
Μάλιστα, σε συνάρτηση με το φαινόμενο της καρακρύμνισης βράχου που σημειώθηκε πριν λίγες ημέρες στην παραλία του «Ναυαγίου» στη Ζάκυνθο και κατά πόσο η συγκεκριμένη δόνηση θα μπορούσε να επηρεάσει την περιοχή, ο καθηγητής ανέφερε ότι το θεωρεί απίθανο.

Πηγή: Patrastimes