Σεισμός στην Ελασσόνα : Ο διευθυντής του σχολείου που κατέρρευσε από τα 6 Ρίχτερ στο MEGA
3 years, 25 days ago
6

Το σχολείο στο Δαμάσι υπέστη σοβαρότατες ζημιές από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ.

Στο Δαμάσι, που δοκιμάστηκε εχτές από τον σεισμό, βρέθηκε η κάμερα του MEGA και συνομίλησε με τον Γρηγόρη Λέτσο, διευθυντή σχολείου ο οποίος με την άμεση παρέμβασή του, κατάφερε  να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφους του εκπαιδευτικούς από το κτίριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές.

«Πιστεύω ότι δεν κάναμε κάτι ιδιαίτερο, απλά το καθήκον μας ως εκπαιδευτικοί και εγώ ως διευθυντής που έχει την ευθύνη των 63 μαθητών μου και των δέκα δασκάλων που ήταν εχτές στο σχολείο. Κάναμε αυτό που έχουμε εκπαιδευτεί να κάνουμε, να εφαρμόζουμε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση σεισμού. Ο σεισμός ήταν ισχυρός και πρωτόγνωρος για την περιοχή. Το κτίριο χόρευε. Η ψευδοροφή κατέρρευσε και τους δύο ορόφους. Το κτίριο σκοτείνιασε από τη σκόνη. Τα παιδιά και οι συνάδελφοι έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν. Μπήκαν κάτω από τα θρανία τους», περιέγραψε ο κ. Λέτσος.

«Από το γραφείο μου βρέθηκα στον επάνω όροφο σε κλάσματα του δευτερολέπτου, μέσα στο σκοτάδι, προσπάθησα να τους ηρεμήσω. Σταμάτησε κάποια στιγμή να κουνάει και εκεί έδωσα εντολή να βγουν όλοι από τις αίθουσες με τους δασκάλους τους. Έλεγξα όλες τις τάξεις να δω αν υπάρχει κάποιος εγκλωβισμένος μαθητής, και αφού διαπίστωσα ότι είναι όλοι έξω βγήκα και εγώ και μετρηθήκαμε όλοι. Δεν υπήρξε ούτε γρατσουνιά και αυτό είναι το ευτύχημα μέσα στη δυστυχία μας. Το κτίριο είναι κατεδαφιστέο. Με τους μετασεισμούς έπεσαν και άλλα κομμάτια από την οροφή. Τα πράγματα των δασκάλων είναι μέσα στο σχολείο. Η καταστροφή στο εσωτερικό είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι στο εξωτερικό», πρόσθεσε ο ίδιος.

in.gr