Σκάνδαλο υποκλοπών: Πλέον όλοι οι βουλευτές και οι υπουργοί της ΝΔ φοβούνται για ότι έχουν πει… στο τηλέφωνο
1 year, 3 months ago
6

Tα στοιχεία για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, που πλέον διέλυσαν και τα όποια πολιτικά αφηγήματα του Κ.Μητσοτάκη και έδειξαν πως επρόκειτο για κανονική παρακολούθηση από την ΕΥΠ έχουν προκαλέσει τρόμο σε υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ γιατί ξέρουν ότι ήταν υπό παρακολούθηση και έχουν πει πολλά στο τηλέφωνο που κανείς δεν έπρεπε να ακούσει…

Κι αυτό είναι λογικό: Γιατί πάντα κάποιος θα πει κάτι που μπορεί να μην του φαίνεται σημαντικό εκείνη την στιγμή αλλά θα είναι σημαντικό όταν προστεθεί σε ένα σύνολο δηλώσεων και πληροφοριών.

Όπως λένε τα στοιχεία για την παρακολούθηση Χατζηδάκη που αποκαλύφθηκαν είχαν σαν αποτέλεσμα να καταρρεύσει η τελευταία άμυνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και το επιχείρημα πάνω στο οποίο τον υπερασπίζονταν όλα τα στελέχη της ΝΔ.

Και η τελευταία άμυνα ήταν ότι δεν υπάρχουν στοιχεία παρά μόνο λίστες πολιτικών προσώπων «που δήθεν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, χωρίς τεκμήρια».

Οι διάλογοι – τεκμήρια όμως που αποκαλύφθηκαν για την παρακολούθηση Χατζηδάκη από την  ΕΥΠ τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2020 και το λιγότερο για έναν ολόκληρο χρόνο, αλλάζουν τελείως το πολιτικό σκηνικό με τους υπουργούς και τους βουλευτές να φοβούνται τι άλλο πρόκειται να αποκαλυφθεί και κυρίως τι πρόκειται να συμβεί εάν δουν το φως της δημοσιότητας καταγεγραμμένες συνομιλίες από την ΕΥΠ των αρχηγών των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί εκεί θα μιλάμε για πρωτοφανή παραβίαση της εθνικής ασφάλειας.

Αν παρακολουθείται έτσι εύκολα εκ των έσω ο Α/ΓΕΕΘΑ ή ο Α/ΓΕΣ, τότε οι Τούρκοι τι κάνουν;

Έχει  ενοχλήσει μάλιστα πάρα πολύ το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να δραπετεύσει από τη Βουλή όταν δέχθηκε πιεστικές ερωτήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα για να απαντήσι εάν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση ο Κωστής Χατζηδάκης και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Μετά τα όσα αποκαλύφθηκαν, η φυγή από την Βουλή στην ουσία αποτελεί απόδειξη ενοχής.

Όπως έλεγαν σε κατ΄ ιδίαν συζητήσεις η παρακολούθηση Χατζηδάκη από την ΕΥΠ, είναι το κρίσιμο αποδεικτικό στοιχείο που καταδεικνύει ότι όλοι οι υπουργοί που είχαν βρεθεί στις λίστες των υπό παρακολούθηση προσώπων.

Και αυτό που τρέμουν είναι ότι είναι, πλέον, είναι τεράστιος ο κύκλος των υπό παρακολούθηση προσώπων από την ΕΥΠ καθώς ένας υπουργός μιλούσε με συναδέλφους του, με βουλευτές, με επιχειρηματίες και με εκδότες για μείζονα θέματα.

Με λίγα λόγια υπό παρακολούθηση δεν είναι μόνο ο παρακολουθούμενος αλλά και ολόκληρος ο κύκλος των επαφών του που φυσικά στην περίπτωση βουλευτών και υπουργών είναι ιδιαίτερα μεγάλος.

Να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός δεν τόλμησε να πει το παραμικρό για τις σαρωτικές αποκαλύψεις της παρακολούθησης των υπουργών του και το μόνο που ψέλλισε να πει ήταν ότι η κυβέρνηση «δεν θα μπει στον πειρασμό να ανταγωνιστεί με τους αντιπάλους μας στη λάσπη και στην τοξικότητα».

Το τελευταίο αφήγημα που προσπαθεί να «χτίσει» το Μαξίμου είναι ότι υπάρχει παράκεντρο εντός της ΕΥΠ που δρούσε εν αγνοία του πολιτικού και διοικητικού επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας, δηλαδή, του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφήγημα που υπουργοί και βουλευτές εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια για να «περάσει» στα μέλη και τους ψηφοφόρους του κόμματος.

 pronews.gr

Να συμπληρώσουμε πως αυτό το αφήγημα αποτελεί ομολογία πως ο πρωθυπουργός είναι αποτυχημένος αλλά εδώ που έφτασαν το προτιμούν από το να είναι ένοχος.