Σκόπελος: Το super yacht «Adastra» έδεσε στο λιμάνι και τράβηξε όλα τα βλέμματα [vids]
1 year, 8 months ago
6

Τα περιοδικά πολυτελών σκαφών το χαρακτηρίζουν ως «θαλάσσιο παλάτι» και όχι άδικα, αφού είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την ανάλογη πολυτέλεια για να φιλοξενήσει τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του και τους εκλεκτούς φίλους του. Το super yacht είναι αποτέλεσμα πέντε χρόνων σχεδιασμού και κατασκευής…
Βλέμματα έκπληξης και θαυμασμού απέσπασε το super yacht «Adastra», το οποίο άφησε άφωνους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σκοπέλου, που το αντίκρισαν για πρώτη φορά προχθές, στο παλιό λιμάνι του νησιού. Το εντυπωσιακό σκάφος, το οποίο ανήκει, σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα, στον μεγιστάνα Αντονι Μάρντεν, χαρακτηρίζεται από το περιοδικό «Boat International» ως «ένα από τα πιο εκπληκτικά σκάφη αναψυχής στον κόσμο».

Το πλωτό παλάτι κατέπλευσε την περασμένη Παρασκευπή το απόγευμα στο παλιό λιμάνι της Σκοπέλου και απέπλευσε το Σάββατο το πρωί, εντυπωσιάζοντας με την πολυτέλεια και την μοντέρνα γραμμή του, που το καθιστούν μοναδικό και ξεχωριστό σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εξωτερική του όψη θυμίζει περισσότερο κρουαζιερόπλοιο το οποίο επιπλέει στο νερό, παρά πολυτελές γιοτ. Η λεπτομέρεια που το κάνει να ξεχωρίζει, είναι ότι πλοηγείται μέσω ενός iPad στο οποίο είναι εγκατεστημένο ένα εξελιγμένο πρόγραμμα αυτόματης πλοήγησης, που του επιτρέπει να καθοδηγεί το «Adastra» μέχρι και από απόσταση 50 μέτρων.

Τα περιοδικά πολυτελών σκαφών το χαρακτηρίζουν ως «θαλάσσιο παλάτι» και όχι άδικα, αφού είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και την ανάλογη πολυτέλεια για να φιλοξενήσει τον δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη του και τους εκλεκτούς φίλους του. Το super yacht είναι αποτέλεσμα πέντε χρόνων σχεδιασμού και κατασκευής, ώστε να καλύπτει μεγάλη σταθερότητα στη θάλασσα σε συνδυασμό με την υψηλή πολυτέλεια στους χώρους του, που ενθουσιάζει τους θαυμαστές πανάκριβων yacht. Το 2013, σημειωτέον, ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων «The World Super Yacht Awards», ενώ διαθέτει άπλετο χώρο να φιλοξενήσει μαζί ιστιοπλοϊκά και άλλα σκάφη.

Το εκπληκτικό super yacht «Adastra»

Το super yacht που έρχεται από το μέλλον, έχει μήκος 42,5 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα, ζυγίζει 52 τόνους και το κύτος του είναι χτισμένο από γυαλί και κέβλαρ. Αυτό το υλικό είναι ελαστικό σαν το βαμβάκι και πέντε φορές πιο ισχυρό και ανθεκτικό από το ατσάλι, το οποίο χρησιμοποιείται στα αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Υπερπολυτελείς χώροι, μπάνια αντίστοιχα ξενοδοχείου πέντε αστέρων, σαλόνι με πανοραμική θέα και υπαίθρια μπαρ στο κατάστρωμα είναι το αποτέλεσμα δουλειάς πέντε ετών και κόστους 18 εκατομμυρίων ευρώ.