«Σκότωσε την κόρη μας, πλήρωσε 16.000€ και αφέθηκε ελεύθερος»: Ράκος ο πατέρας της 14χρονης Κατερίνας «Σκότωσε την κόρη μας, πλήρωσε 16.000€ και αφέθηκε ελεύθερος»: Ράκος ο πατέρας της 14χρονης Κατερίνας
1 year, 3 months ago
6

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης για τον 23χρονο που πριν από πέντε χρόνια παρέσυρε και σκότωσε την 14χρονη Κατερίνα 50 μέτρα από το σπίτι της.

 

Το θανατηφόρο τροχαίο είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2017 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την ώρα που η ανήλικη επέστρεφε στο σπίτι της από το φροντιστήριο.

Ο δράστης καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση με την ποινή να είναι μετατρέψιμη προς πέντε ευρώ την ημέρα και αφέθηκε ελεύθερος! Ετσι, συνολικά, καταβάλλοντας περίπου 16 χιλιάδες ευρώ σε δόσεις ο 23χρονος είναι και πάλι έξω. Η μητέρα του θύματος βγαίνοντας από το δικαστήριο ανέφερε: «Κράτος ατιμωρησίας»!

Ο 17χρονος τότε και χωρίς δίπλωμα πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, παρέσυρε την 14χρονη Κατερίνα και την εγκατέλειψε στην άσφαλτο, την ώρα που επέστρεφε από το φροντιστήριό της. Η Κατερίνα άφησε τη τελευταία της πνοή στο ασθενοφόρο κατά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Από τότε ο χρόνος για την οικογένειά της σταμάτησε να κυλά.

«Ο δράστης είναι ελεύθερος χωρίς καμία συνέπεια και το παιδί μου στο μνήμα»

«Για εμάς ο χρόνος σταμάτησε, από τότε δεν κυλά ούτε δευτερόλεπτο. Ετρεχε με πολλά χιλιόμετρα μέσα στην πόλη, το αυτοκίνητό του δεν ήταν σε καλή κατάσταση και έπεσε πάνω στο παιδί μας. Τόσο άδικα σκότωσε το παιδί μας. Ο δράστης είναι ελεύθερος χωρίς καμία συνέπεια και το παιδί μου στο μνήμα. Από τη σύλληψή του και μετά, τον άφησαν ελεύθερο μέχρι το δικαστήριο. Ο αμετανόητος δράσης, δεν ζήτησε ποτέ καμία συγγνώμη και τώρα είναι ξανά ελεύθερος, αντί να του επιβάλλουν παραδειγματική τιμωρία. Είναι επικίνδυνος και αυτός μπορεί να το ξανακάνει» είπε ο πατέρας της Κατερίνας στην εκπομπή Live News του MEGA.

«Άκουγα θορύβους στο δωμάτιο»: 29χρονη χώρισε τον σύντροφό της κι εκείνος κρυβόταν 1 μήνα κάτω απ’το κρεβάτι της

«Ακόμα υπάρχουν τα σημάδια που καβάλησε το πεζοδρόμιο. Το αυτοκίνητο ερχόταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα ξεφεύγει από την πορεία του με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στο δικό μου το κορίτσι», ανέφερε ο πατέρας της άτυχης Κατερίνας στην κάμερα του Mega.

«Έτρεχε πολύ παραπάνω από το κανονικό όριο που είναι μέσα στην πόλη, των 50 χιλιομέτρων, έτρεχε με πάνω από 100 χιλιόμετρα και επειδή ήταν τεχνικά ανασφαλές το συγκεκριμένο αυτοκίνητο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην ευστάθεια και στο φρενάρισμα με αποτέλεσμα να πάει να πέσει πάνω στη δικιά μου κόρη», επεσήμανε ο πατέρας της 14χρονης. 

 

Πρωτόδικα η ποινή ήταν 6,5 χρόνια

Κάμερες είχαν καταγράψει το μοιραίο βράδυ το 14χρονο κορίτσι να περπατά στο πεζοδρόμιο και λίγο αργότερα, τον 17χρονο να περνά με ιλιγγιώδη ταχύτητα από το ίδιο σημείο. Ελάχιστα μέτρα μετά, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, την παρέσυρε και την εγκατέλειψε.

Πρωτόδικα, ο 23χρονος σήμερα άνδρας, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6,5 ετών και πλέον το εφετείο όχι μόνο μείωσε την αρχική ποινή, αλλά την μετέτρεψε και σε εξαγοράσιμη. Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο νεαρός, ήταν παραποιημένο, με φθαρμένα ελαστικά.

Η Κατερίνα σκοτώθηκε 50 μέτρα από το σπίτι της, εκεί που σήμερα υπάρχει αυτό το εκκλησάκι που έφτιαξε στη μνήμη της η οικογένειά της.

Το θανατηφόρο τροχαίο είχε συμβεί τον Μάρτιο του 2017 στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ η παράσυρση ήταν τόσο σφοδρή που η παθούσα εκσφενδονίστηκε 26 μέτρα μακριά από το σημείο του δυστυχήματος.

 

 

 

 Enimerotiko.gr