Σκουτέλης: Εκτός πραγματικότητας οι σκέψεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου
3 years, 5 days ago
6

Αναφορά στην επιστράτευση των ιδιωτών ιατρών για την μάχη ενάντια στην πανδημία μέσω της απασχόλησής τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων και αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Αθανάσιος Σκουτέλης.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης ο κ. Σκουτέλης σημείωσε πως οι γιατροί που επιστρατεύθηκαν ήταν από θέσεις που παρείχαν υπηρεσίες στο σύστημα Υγείας και πρόσθεσε ότι αυτό θα δημιουργήσει ένα κενό στο σύστημα.

Την ίδια ώρα, έκανε αναφορά στα σενάρια περί ανοίγματος του λιανεμπορίου, σημειώνοντας πως τέτοιες σκέψεις είναι εκτός πραγματικότητας εφόσον επικρατούν οι παρούσες; συνθήκες στο μέτωπο της πανδημίας. Σχετικά με τα μέτρα τα οποία επίσης προκαλούν αντιδράσεις ανέφερε ότι δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω από αυτές τις αποφάσεις, ωστόσο τόνισε ότι είναι καλύτερα ο κόσμος να είναι έξω ελεγχόμενος, παρά κλεισμένος μέσα που δεν έχουμε εικόνα του τι γίνεται.

Μιλώντας για τα self test που θα διανέμονται δωρεάν στα φαρμακεία από την 1η Απριλίου τόνισε ότι δεν έγινε καμία προσυνεννόηση και γι’ αυτό προκλήθηκαν αντιδράσεις, ενώ τόνισε ότι η προσπάθεια πιθανόν να ακυρωθεί πριν καν έρθουν τα τεστ .

Σημείωσε ότι τα φαρμακεία θα είναι μόνο οι διανομείς, κάτι που όπως είπε θα μπορούσε να έχει αναλάβει το κράτος. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι κανείς δεν ξέρει πως θα γίνεται το τεστ, ωστόσο όπως είπε το μεγάλο θέμα είναι τι θα γίνει μετά το αποτέλεσμα, αν αυτό βγει θετικό.

Δείτε το βίντεο:

protothema.gr