Σουηδία : Γυναίκα πέθανε μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca
3 years, 10 days ago
6

Η Σουηδία ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει την αναστολή της χρήσης του εμβολίου μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει στις σουηδικές αρχές, ο θάνατος μιας γυναίκας – που προηγουμένως ήταν καθ’ όλα υγιής – σχεδόν μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε  η Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων.

«Αυτή είναι μια περίπτωση θρόμβων αίματος στις αρτηρίες και στις φλέβες και μεγάλης αιμορραγίας, δηλαδή η σπάνια διαταραχή στην οποία εστιάζει η έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ)», δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Βερόνικα ‘Αρθουρσον, επικεφαλής ασφάλειας φαρμάκων στη Σουηδική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων.

Η Στοκχόλμη ανακοίνωσε νωρίτερα ότι θα παρατείνει την αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Πάντως ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι παραμένει πεπεισμένος πως τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 υπερτερούν κατά πολύ ενδεχόμενων κινδύνων, μετά την έρευνα σε σχέση με αναφορές για θρομβοεμβολικά επεισόδια που ώθησαν περισσότερες από 12 χώρες να αναστείλουν τη χρήση του.

in.gr