Σπίρτζης: Γιατί η αστυνομία κοιτούσε άπραγη την επίθεση σε δημοσιογράφους την ώρα του ρεπορτάζ στη φωτιά;
2 years, 8 months ago
6

Απαντήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητάει ο Χρήστος Σπίρτζης σχετικά με τη στάση των αστυνομικών δυνάμεων που έμειναν άπραγοι όταν δημοσιογράφοι του Open δέχτηκαν επίθεση από αγνώστους την ώρα του ρεπορτάζ στους Θρακομακεδόνες.

«Το γεγονός ότι αστυνομικοί κοιτούσαν άπραγοι την φασιστική επίθεση στην Ελευθερία Σπυράκη και τον Κώστα Αλατζά, το δημοσιογραφικό συνεργείο του Open, μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα: Ή ότι είχαν εντολή να μην παρέμβουν ή ότι ήταν σε συνεννόηση με τους φασίστες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης οφείλει να απαντήσει άμεσα τι ισχύει» επισημαίνει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης.

 

 

Σε ανάρτησή του επίσης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος καταδίκασε την επίθεση και ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Χρυσοχοΐδη.

«Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και συνεργεία του τηλεοπτικού σταθμού Open. Μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά η μη παρέμβαση των αστυνομικών που βρισκόντουσαν στο σημείο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι που δέχτηκαν την επίθεση.

»Περιμένουμε άμεσα εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη. Να είναι καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι παρακρατικές πρακτικές με στόχο τον περιορισμό της ενημέρωσης των πολιτών δεν θα γίνουν ανεκτές» δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με όσα ακούγονται στο βίντεο, η δημοσιογράφος του Open, Ελευθερία Σπυράκη είναι στον αέρα τη στιγμή που οι δράστες επιτίθενται στον συνάδελφο της, τον Κώστα Αλατζά, που τη συνόδευε στο ρεπορτάζ. Η δημοσιογράφος γνωστοποιεί ότι δέχονται επίθεση.

Συγκεκριμένα η Ελευθερία Σπυράκη ακούγεται να λέει «επιτέθηκαν και στο συνάδελφο τον Κώστα τον Αλατζά, είναι απίστευτο».

Σε λίγα δευτερόλεπτα ακούγεται να ουρλιάζει και να κλαίει εν μέσω τζαμιών που σπάνε, ζητώντας βοήθεια.

Οι ήχοι που ακούγονταν σε ζωντανή μετάδοση ήταν ανατριχιαστικοί και η σύνδεση διακόπηκε απότομα. Στο πλατό οι παρουσιαστές είχαν χάσει τα λόγια τους. Με αγωνία προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει και τη ρωτούσαν αν είναι καλά. Η Μίνα Καραμήτρου μάλιστα σε κατάσταση σοκ πήρε το κινητό στα χέρια της για να πάρει την αστυνομία.

Αργότερα η Ελευθερία Σπυράκη, περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησαν θα τονίσει ότι οι άγνωστοι ήταν περίπου 15, και αρχικά κινήθηκαν απειλητικά προς το συνεργείο και άρχισαν να βρίζουν τους δημοσιογράφους, αλλά και πυροσβέστες που ήταν στο σημείο.

Οι άγνωστοι έριξαν κάτω και έσπασαν την κάμερα, χτύπησαν τον Κώστα Αλατζά και όταν πια έσπασαν και τα τζάμια του οχήματος του συνεργείου, τότε χτύπησαν και την Ελευθερία Σπυράκη, ενώ έκλεψαν και μια τσάντα που έφερε μαζί του ένα μέλος του συνεργείου.

Η δημοσιογράφος καταγγέλλει δε ότι δίπλα σε όλα αυτά τα τρομακτικά συμβάντα στέκονταν τέσσερις αστυνομικοί που δεν έκαναν απολύτως τίποτα

 

in.gr