Σπίτι με το MEGA – Κώστας Τουρνάς και λαμπεροί καλεσμένοι μας χάρισαν ένα πάρτι από τα παλιά
2 years, 5 months ago
6

Με πάρτι, σαν και αυτά που οργανώναμε τη δεκαετία του ’80 και του ’90 και όλα κυλούσαν υπέροχα, έμοιαζε η μαγική βραδιά του Κώστα Τουρνά στο MEGA.

Επιτυχίες από το παρελθόν, κομμάτι που σημάδεψαν την ελληνική μουσική σκηνή και χορευτικοί ρυθμοί όλα από έναν τραγουδοποιό που εδώ και 50 χρόνια υπηρετεί με συνέπεια την μεγάλη του αγάπη.

Ο Κώστας Τουρνάς, είναι ένας σπουδαίος δημιουργός και το αποδεικνύει με κάθε του εμφάνιση. Όχι μόνο γιατί έχει γράψει σπουδαία τραγούδια αλλά γιατί με συνέπεια, μεγάλο ταλέντο και ταπεινότητα εδώ και δεκαετίες προσφέρει τα μέγιστα στο ελληνικό τραγούδι.

Για το Σπίτι με το MEGA στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά τραγούδησαν μαζί του η Ελεονώρα Ζουγανέλη, η Ελπίδα, ο Γιάννης Κότσιρας και ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Η βραδιά ξεκινάει με το υπέροχο «Άναψε φωτιά» του 1993. Το τραγούδι σε μουσική και στίχους Κώστα Τουρνά περιλαμβάνεται στον δίσκο «Κάτω από την Ακρόπολη».

Το κομμάτι έγινε μεγάλη επιτυχία καθώς κυκλοφόρησε μια εποχή που ο τραγουδοποιός βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του.

«Γειά σου, γειά σου» με την Ελπίδα σε μεγάλα κέφια

Η Ελπίδα, σταθερή φίλη και συνοδοιπόρος του Κώστα Τουρνά ερμηνεύει μαζί του μεγάλες του επιτυχίες με πιο σημαντική τον «Πιο καλό τραγουδιστή».

Από το μακρινό 1973 και τον δίσκο «Αστρόνειρα» το κομμάτι παραμένει αξεπέραστο χιτ και δεν λείπει ποτέ όχι μόνο από τα προγράμματα του Τουρνά αλλά και από κανένα ελληνικό πάρτι.

«Γεια σου, γεια σου / ποιος σου έκλεψε ας ξέραμε τη χαρά σου / Γεια σου, γεια σου / ας μπορούσα για λίγο να μπω στην καρδιά σου / Γεια σου, γεια σου, γεια σου γεια σου» λοιπόν και το κέφι μόλις ξεκίνησε.

«Όπου φυσάει ο άνεμος πάω» και οι επιτυχίες του Τουρνά συνεχίζονται

Αγαπημένοι φίλου του Τουρνά στη σκηνή και από το σπίτι εκατοντάδες θαυμαστές του διασκεδάσουν και αναπολούν μεγάλες στιγμές του παρελθόντος.

Ο τραγουδοποιός με πενήντα χρόνια μουσικής πορείας έχει στο ενεργητικό του δεκάδες τραγούδια που σημάδεψαν τις προηγούμενες δεκαετίες.

Από αυτή τη γιορτή που ετοίμασε ο ίδιος για το «Σπίτι με το MEGA» δεν θα μπορούσε να λείπει το αξεπέραστο «Όπου φυσάει ο άνεμος πάω».

Τραγούδι από το 1983 και τον δίσκο «Υπερβολές», έκανε αίσθηση από τις μέρες κυκλοφορίας του.

Μαζί με το Κώστα Τουρνά στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά για να το ερμηνεύσουν η Ελεονώρα Ζουγανέλη.

«Ο Αχιλλέας από το Κάιρο» με τον Γιάννη Κότσιρα

Ήταν το 1980 όταν κυκλοφόρησε ο δίσκο «Τώρα» του Κώστα Τουρνά ο οποίος είχει κομμάτια που έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Ένα τραγούδι όμως από το δίσκο που κέρδισε σιγά σιγά έδαφος και κατάφερε να αντέξει στο χρόνο ήταν «Ο Αχιλλέας από το Κάιρο». To κομμάτι μόνο για τους τηλεθεατές του MEGA ερμηνεύει ο τραγουδοποιός μαζί με τον Γιάννη Κότσιρα

Σε μια εποχή που η ομοφυλοφυλία ήταν θέμα ταμπού ο Κωστάς Τουρνάς γράφει ένα ιστορικό τραγούδι που προσεγγίζει το θέμα με την ευαισθησία που του αρμόζει.

Ο ίδιος έχει αποκαλύψει ότι το εμπνεύστηκε το τραγούδι από τον Γιώργο Μαρίνο.

Ο Κώστας Τουρνάς έχει δηλώσει χαρακτηριστικά:

«Είχα το ερέθισμα από άνθρωπο που ήξερα και δούλευα μαζί του και ήταν ομοφυλόφιλος, τον Γιώργο Μαρίνο. Ζούσε μία ζωή την οποία ο ίδιος την είχε ομολογήσει, δεν την έκρυβε. Ο ‘Μηνάς’ που λέει μέσα το τραγούδι ήταν το ταίρι του Γιώργου και η ‘Λέλα’ ήταν η αδερφή μου, η οποία δεν ζει πια. Η θεματολογία του τραγουδιού ήταν ταμπού για την εποχή. Η φράση κλειδί σε αυτό το τραγούδι είναι το “θα μπορούσαν να είναι παιδιά σου”».

Κώστας Τουρνάς και Ρόμπερτ Ουίλιαμς σε μια στιγμή που θυμίζει… Poll

Στη σκηνή αυτή τη φορά μαζί με τον τραγουδοποιό ο παλιότερος φίλος του, ο συνεργάτης του σε μια ιστορική εποχή, ο συνοδοιπόρος στους Poll, ο Ρόμπερτ Ουίλιαμς.

Καλλιτέχνης με σημαντική πορεία στο χώρο της μουσικής έρχεται στο Σπίτι με το MEGA για να θυμηθούν μαζί με τον Τουρνά τα… νιάτα τους.

Με τις κιθάρες στα χέρια οι δύο καλλιτέχνες ερμηνεύουν το «Σήμερα και αύριο μπορείς» και συγκινούν.

Τολμηρό και… άβολο το «Δεν το ξανακάνω σε Autobianchi»

O Κώστας Τουρνάς φρόντισε να μην λείπει κανένα από τα αγαπημένα μας τραγούδια από το πάρτι του.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το «Δεν το ξανακάνω σε Autobianchi».

Από το 1988 και τον δίσκο «Παιχνίδι» το τολμηρό τραγούδι σε στίχους Γιάννη Καλαμίτση έχει συντροφεύσει πολλές στιγμές της νεανικής μας και όχι μόνο ζωής.

«Για ό,τι έχω κάνει δε μετανιώνω, δε μετανιώνω….»

Η βραδιά του Κώστα Τουρνά στο Σπίτι με το MEGA κλείνει με τον πιο θεαματικό τρόπο.

Το «Δεν μετανιώνω» με τους εξομολογητικούς στίχους ολοκληρώνει αυτή την όμορφη βραδιά που θύμισε σημαντικά τραγούδια της ελληνικής δισκογραφίας.

Μελωδίες που δεν ξεχνάμε ποτέ, στίχους που τραγουδάμε σε κάθε πάρτι, χορευτικές φιγούρες που μάθαμε να κάνουμε εξαιτίας -και- του Κώστα Τουρνά.