Σπίτι με το MEGA: Μοναδικές ερμηνείες από Χατζηγιάννη, Πρωτοψάλτη, Νταλάρα και Αλευρά – video
3 years, 1 month ago
6

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης έβαλε τα δυνατά του για να χαρίσει στον κόσμο που είναι κλεισμένος στο σπίτι του μια υπέροχη βραδιά.

Με τρομερή διάθεση και αστείρευτο κέφι ο τραγουδοποιός έστειλε το δικό του μήνυμα αισιοδοξίας και μέσα από την μουσική κράτησε συντροφιά στους τηλεθεατές του MEGA.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να τα καταφέρει όλα αυτά τελείως μόνος του.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Γιώργος Νταλάρας και η Κατερίνα Παράσχου μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς, στάθηκαν στο πλάι του Χατζηγιάννη και μας χάρισαν στιγμές συγκίνησης.

Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη τραγούδησε για «Όλα αυτά που φοβόμαστε»

«Η φωνή της αγγελική, η παρουσία της επιβλητική, η καριέρα της αξιοζήλευτη. Εκείνη ένας υπέροχος άνθρωπος. Νιώθω τυχερός που τη γνωρίζω, και πιο τυχερός που απόψε θα με συντροφεύσει με την παρουσία της.

Για μένα δεν είναι απλά πηγή έμπενευσης και συναισθημάτων», με αυτά τα λόγια υποδέχτηκε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης την Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Η δημοφιλής τραγουδίστρια καθήλωσε με το «Όλα αυτά που φοβάμαι». Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της από τον δίσκο «Να σε βλέπω να γελάς» του 2004.

«Τα γιατί που μείναν πίσω ρίζες βγάλαν μέσα στα όνειρα μου.

Όποιο μέλλον και να ζήσω πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου.

Κι όλα αυτά που φοβάμαι… Όλα αυτά που φοβάμαι είναι ακόμα εδώ…».

Το «Διθέσιο» αφιέρωσε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στον Μιχάλη Χατζηγιάννη.

Ένα τραγούδι που όπως είπε είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και την παράσταση «Σαν Ηφάστειο που ξυπνά».

Η αγαπέμενη τραγουδίστρια ευχαρίστησε τον Μιχάλη Χατζηγιάννη για την πρόσκληση και μίλησε για εκείνον με τα καλύτερα λόγια.

«Ο Μιχάλης έχει ένα ζηλευτιό καλλιτεχνικό τρίπτυχο. Τραγουδάει υπέροχα, είναι σπουδαίος τραγουδοποιός και φοβερός μουσικός. Πέρα από αυτά είναι ένας πολύ συναισθηματικός άνθρωπος με μεγάλη ευαισθησία», ανέφερε.

«Είσαι ο κλέφτης της καρδιάς μου», είπε η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τραγούδησαν μαζί την «Σκανδάλη».

Οι δύο αγαπημένοι τραγουδιστές μάγεψαν με την ερμηνεία τους σε ένα από τα «διαμαντάκια» της Πρωτοψάλτη σε Μουσική και Στίχους Δήμητρας Γαλάνη και Μυρτούς Κοντοβά.

Το κέφι άναψε στη συνέχεια με το μακρινό ταξιδάκι… στη Χαβάη. Και άπαντες συγκινήθηκαν με το «Χειροκρότημα».

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ιδανικός δάσκαλος αλλά και μαθητής

Ο ερμηνευτής, ο πιο αγαπημένο του ελληνικού κοινού, είπε μαζί με τον Χατζηγιάννη το «Θα περιμένω εδώ», τραγούδι που έχει γράψει ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και ο Νίκος Μωραΐτης και έχει κυκλοφορήσει στον δίσκο «Με το ‘να πόδι στ’ άστρα» του 2007.

«Είμαι Πειραιώτης, οπότε έχω ένα καμάρι αυτό το Θέατρο που επιτέλους το έχουμε δικό μας», είπε ο Γιώργος Νταλάρας για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Το «Μη γυρίζεις πια» από το μακρινό 1989 και τον ιστορικό δίσκο «Μη μιλάς κινδυνεύει η Ελλάς».

Το κομμάτι έχει γράψει ο Χρήστος Νικολόπουλος και στίχους ο Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Ο ερμηνευτής χαρίζει στο κοινό του MEGA τρεις ακόμα μεγάλες επιτυχίες. Το «Fragile», το «Του κάτω κόσμου τα πουλιά» από το 1974 σε μουσική Σταύρος Κουγιουμτζή και στίχους του Μάνου Ελευθερίου και το «Κάπου νυχτώνει» του 1970 σε στίχους και μουσική του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Μαζί με την Κατερίνα Παράσχου στο «Σε ποιον να πω το σ’ αγαπώ»

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης εξέφρασε δημόσια την ευγνωμοσύνη του στη Δήμητρα Γαλάνη και την Λίνα Νικολακοπούλου

«Η ζωή καμία φορά είναι απρόβλεπτη και ίσως αυτή να είναι και η μαγεία της. Η τέχνη έχει τα πάνω και τα κάτω της. Και αν είναι να συμβεί κάτι θα συμβεί. Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατί σε μια περίοδο καλλιτεχνικής αποξένωσης κάποιοι άνθρωποι έρχονται και εμφανίζονται στη ζωή σου με περισσή γενναιοδωρία σαν φύλακας άγγελοι. Δύο τέτοιοι άνθρωποι και πραγματικοί καλλιτέχνες είναι για μένα ηΔήμητρα Γαλάνη και η Λίνα Νικολακοπουλού. Τις ευχαριστώ για κάθε στιγμή που μοιραστήκαμε στη ροή του χρόνου. Όπως και αυτό το διαμάντι που ακολουθεί. «Σε ποιον να πω το σ’αγαπώ» Θέλω να καλέσω μια ιδιαίτερη αδυναμία μου από την Κύπρο για να το μοιραστούμε».

Με αυτά τα λόγια κάλεσε στη σκηνή ο Μιχάλης Χατζηγιάννης την Κατερίνα Παράσχου.

Οι δύο καλλιτέχνες είπαν εκτός από το «Σε ποιον να πω το σ’ αγαπώ» και το κυπριακό «Ούλα χαλάλι σου».

O ταλαντούχος Θανάσης Αλευράς έδωσε χιουμοριστική νότα στη βραδιά στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

«Είμαι ο Θανάσης Αλευράς και κάθε φορά που μπαίνω σε θέατρο δημιουργώ ξεχωριστές στιγμές για καθένα από εσάς. Ξέρω, ξέρω δεν περιμένατε εμένα αλλά θέλετε δεν θέλετε ήρθα. Τι να κάνω, είναι φίλος μου, τον αγαπώ και τον θαυμάζω. Απολαύστε, λοιπόν, τον έναν και μοναδικό Μιχάλη Χατζηγιάννη. Της Λευκωσίας και της Ελλάδας… Απολαύστε την απόλυτη μαγεία της φύσης που συναντά την ψυχολογία της ύλης» ανέφερε ο καλλιτέχνης σαρκαστικά στο ξεκίνημα της συναυλίας.

Στη συνέχεια έκανε μια ανάλυση στο ελαφρύ τραγούδι χωρίζοντας το σε κατηγορίες.

Ζώα, φυτά και έρωτας έπεσαν στο στόμα του… Αλευρά ο οποίος ερμήνευσε με τις «Θαλασσιές Χάντρες» του Γιάννης Βογιατζή.

Το τραγούδι σε μουσική του Μίμη Πλέσσα έκανε τρομερή επιτυχία στην ομώνυμη ταινία του 1967.

in.gr