Στα «μαύρα» όλη η Θεσσαλονίκη: Θρήνος στην κηδεία της 23χρονης Φραντζέσκας, την κήδεψε ο παπάς που τη βάφτισε
19 days ago
6

Το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη τους Φραντζέσκα Μπέζα που σκοτώθηκε στο πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, είπαν σήμερα συγγενείς και φίλοι της νεαρής σοπράνο.

Η κηδεία της 23χρονης κοπέλας έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, ενώ τραγική ειρωνεία αποτελεί ότι ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία της αδικοχαμένης κοπέλας, είναι ο ίδιος που την είχε βαφτίσει.

Εκτός από την άτυχη Φραντζέσκα, ο ιερέας του Ναού είχε βαφτίσει και άλλες δύο αδικοχαμένες κοπέλες, την Μαρία-Θωμαή και την Αφροδίτη, ενώ έκανε την τελετή της κηδείας και ενός παιδικού του φίλου που σκοτώθηκε και εκείνος στην τραγωδία των Τεμπών.

 

 

Η αδικοχαμένη 23χρονη σπούδαζε στο τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του ΠΑΜΑΚ, ενώ παράλληλα ασχολούνταν και με τις μουσική με σπουδές στο Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας Χορτιάτη.

Ο πατέρας της, Δημήτρης είναι απαρηγόρητος. Η φωνή της Φραντζέσκας μπορεί να έσβησε για πάντα, αλλά θα συντροφεύει για πάντα τις μουσικές δημιουργίες του.

Μάλιστα με τη φωνή της είχε δώσει ζωή και χρώμα σε δημιουργίες μουσικές του πατέρα της με πολλά βίντεο να βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Πριν τέσσερα χρόνια είχε κυκλοφορήσει κι ένα δικό της αγγλόφωνο τραγούδι με τον τίτλο “Three years later” όπου υπέγραφε μουσική και στίχους. Στο τραγούδι η Φραντζέσκα Μπέζα εκτός από την φωνή, υπέγραφε την σύνθεση και τους στίχους.