Σταμπουλίδης: «Άνοιγμα με 13032 κι όχι click away ή click inside»
2 years, 11 months ago
6

Η κυβέρνηση θέλει να δώσει «πνοή» στην οικονομία, όμως η εικόνα που παρουσιάζει το ιικό φορτίο, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι αποθαρρυντική

Η εκτόξευση των κρουσμάτων με το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ αλλάζει τα δεδομένα για το άνοιγμα της χώρας, με τους ειδικούς να κάνουν δεύτερες σκέψεις για να ανάψουν το «πράσινο φως» για όσα θεωρούνταν δεδομένα τις προηγούμενες ημέρες, όπως το σήκωμα ρολών στα καταστήματα, το άνοιγμα των σχολείων, η απελευθέρωση των μετακινήσεων από δήμο σε δήμο.

Η κυβέρνηση θέλει να δώσει «πνοή» στην οικονομία, όμως η εικόνα που παρουσιάζει το ιικό φορτίο, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, είναι αποθαρρυντική.

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης μίλησε στο Open και τόνισε πως ό,τι γίνει, θα πρέπει να γίνει με τον μέγιστο βαθμό αυτοπροστασίας, ωστόσο, η οικονομία δεν αντέχει άλλο να παραμένει κλειστή. Χαρακτηρίζοντας μεταβατικό μήνα τον Απρίλιο, «ζήτησε» να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να σηκώσουμε ρολά. Κληθείς να σχολιάσει πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα αν δοθεί το «πράσινο φως», είπε ότι δεν θα ανοίξουν με click away ή click inside.

«Πάμε σε κανονικό άνοιγμα καθώς τα δύο αυτά εργαλεία δεν βοηθούν στην παρούσα φάση. Το 13032 θα ισχύσει, αυτό θα είναι το ένα από τα εργαλεία».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα ανοίξουν κανονικά και τα πολυκαταστήματα, αν δοθεί το «πράσινο φως».

«Οι κανόνες ήταν οριζόντιοι στην προηγούμενη φάση, δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να γίνει τώρα διάκριση. Για τα γυμναστήρια πάντως είπε ότι δεν τίθεται κανένα θέμα ανοίγματος στην παρούσα φάση.

in.gr