Στέγνωσαν και τα παγκάρια – Μείον 80% τα έσοδα της Εκκλησίας εξαιτίας της πανδημίας
3 years, 18 days ago
6

Καθίζηση παρουσιάζουν τα οικονομικά της Εκκλησίας λόγω της πανδημίας αφού στο σύνολο των ναών και των Μητροπόλεων καταγράφεται πτώση στα έσοδα κατά 70 – 80%, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το 100%.

Το παγκάρι της Εκκλησίας επηρεάστηκε σημαντικά, αφού οι ναοί είτε παρέμεναν κλειστοί για πάρα πολλούς μήνες ή λειτουργούσαν με ελάχιστη προσέλευση πιστών. Μοιραία αυτό προκάλεσε τεράστια προβλήματα στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας και στα ιδρύματά της, ενώ υπάρχουν και ναοί που αδυνατούν να πληρώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα.

Ο π. Βασίλειος Χαβάτζας, διευθυντής φιλοπτώχου ταμείου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι αξία έχουν ακόμη και τα 10 λεπτά που θα αφήσει ένας πιστός ανάβοντας ένα κερί για τη στήριξη απόρων και αδυνάτων, επισημαίνει ότι η πανδημία όπως προκάλεσε προβλήματα σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, έχει πλήξει και την Εκκλησία. «Ολα είναι αλληλένδετα. Η πτώση στα έσοδα είναι σχεδόν καθολική. Σκεφτείτε ότι οι εκκλησίες για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα ήταν κλειστές…»

in.gr