Στη φυλακή και ο σύζυγος της – Ελεύθερος ο πατέρας της
1 year, 3 months ago
6

Ο πατέρας της Εύας Καϊλή και ο λομπίστας συνδικαλιστής, Λούκα Βισεντίνι, είναι -σύμφωνα πάντα με τα βελγικά ΜΜΕ- οι δύο από τους έξι συλληφθέντες για το σκάνδαλο χρηματισμού του Κατάρ, που αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με τη έγκυρη βελγική Le Soir, ο πατέρας της Εύας Καϊλή, ο οποίος είχε συλληφθεί με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά έξω από ένα ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος. Την ίδια τύχη είχε και ο Τέλος, ο Λούκα Βισεντίνι, ο οποίος ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους.

Από την άλλη πλευρά, ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, οδηγήθηκε επίσης στη φυλακή, όπως και ο πρώην βουλευτής του S&D, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος φέρεται να είναι ο «εγκέφαλος» όλης αυτής της υπόθεσης.

Επιπλέον, στη φυλακή οδηγείται ένας ακόμα λομπίστας, του οποίου τα βελγικά ΜΜΕ δίνουν στη δημοσιότητα μόνο το αρχικό γράμμα το ονόματός του, ο οποίος κατονομάζεται ως «F».

Σε κάθε περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παραπάνω είναι πληροφορίες από τα ΜΜΕ του Βελγίου και -προς το παρόν- δεν υπάρχει επιβεβαίωση από τις βελγικές αρχές. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εισαγγελίας

Συνολικά έξι άτομα στερήθηκαν την ελευθερία τους την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο «μεγάλης έρευνας απο την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία και την Ομοσπονδιακή αστυνομία για φερόμενη εγκληματική οργάνωση, διαφθορά και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Υπάρχουν υποψίες ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές ή και στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή τους προσφέρθηκαν σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις της Βουλής.

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν από τον ανακριτή των Βρυξελλών που ηγείται της έρευνας. Κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά. Δύο αφέθησαν ελεύθξερα από τον ανακριτή.

Έρευνα έγινε και στο σπίτι δεύτερου βουλευτή γύρω στις 20:00 το βράδυ την προηγούμενη νύχτα.

Οι βελγικές αρχές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν θα δοθούν περαιτέρω πληροφορίες, ενώ θα υπάρξουν συνεχείς ανακοινώσεις.

Για το συμφέρον της έρευνας, προς το παρόν δεν θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Ο Τύπος θα ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις μέσω δελτίων τύπου.