Στο ΓΕΛ Βύρωνα η Κεραμέως – Αμετανόητοι οι νταήδες που έδειραν τον 17χρονο
1 month, 4 days ago
6

Καταδίκασε το συμβάν η υπουργός και διεμήνυσε ότι δεν θα γίνονται αποδεκτά ανάλογα περιστατικά

Στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα, εκεί που δέχθηκε άγρια επίθεση από 17 ανήλικους ένας 17χρονος μαθητής της Γ’ Λυκείου, βρέθηκε την Πέμπτη (13/2) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός βρέθηκε στο 1ο ΓΕΛ Βύρωνα και δήλωσε σχετικά: «Καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια περιστατικά, δεν θα γίνουν δεκτά» ανέφερε σε δήλωσή της η υπουργός Παιδείας».

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας για το συμβάν, πριν επισκεφθεί το 1ο ΓΕΛ Βύρωνα ανέφερε: «Αναφορικά με την επίθεση εναντίον μαθητή σε σχολείο του Βύρωνα, η αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση έχει δρομολογήσει τις προβλεπόμενες ενέργειες διερεύνησης των συνθηκών και ο Σύλλογος Διδασκόντων τα δέοντα παιδαγωγικά μέτρα. Οφείλουμε να είμαστε αμείλικτοι απέναντι σε κάθε είδους εκφοβισμό και βιαιοπραγία στο σχολείο. Αντιμετωπίζουμε τα μεμονωμένα περιστατικά και συνεχίζουμε τις ενέργειες για την ενίσχυση του ασφαλούς και υγιούς σχολικού περιβάλλοντος».
Βγάζουν σέλφι οι… νταήδες

Εξάλλου, οι μαθητές, που στην πλειονότητά τους είναι μαθητές γυμνασίου, όχι μόνο δεν θορυβήθηκαν από το συμβάν, αλλά, παρότι οδηγήθηκαν στο τμήμα, αντί να δηλώσουν μεταμέλεια, έβγαζαν selfie και την ανέβαζαν στο Instagram, με υβριστικό μήνυμα. Όλα αυτά ενώ, σύμφωνα με το VyronasNew, στον Βύρωνα έχουν αρχίσει να ανοίγουν στόματα και να υπάρχουν μαρτυρίες για συμμορίες ανηλίκων, με συγκεκριμένες ονομασίες και λογότυπα, οι οποίοι σε καθημερινή βάση εκφοβίζουν μαθητές.

Το βράδυ της Τετάρτης (12.02.2020), και ενώ οι αποκαλύψεις για την επίθεση στον 17χρονο μαθητή σοκάρουν, συνεδρίασε ο Σύλλογος Γονέως και Κηδεμόνων του σχολείου. Εκεί βρέθηκε και η αδερφή του 17χρονου μαθητή, θύμα bullying από συμμαθητές της. Φανερά σοκαρισμένη, η μαθήτρια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βοηθήστε μας να λυθεί το πρόβλημα. Η διήμερη αποβολή δεν είναι η λύση. Πολύ πιθανόν οι γονείς μου σήμερα να πήγαιναν στην κηδεία του αδερφού μου».