Στο υπερ-εμβολιαστικό κέντρο του Αμαρουσίου ο Μητσοτάκης: «Να πείσουμε τον κόσμο»
3 years, 2 months ago
6

«Θα διενεργούνται 3.000 με 4.000 εμβολιασμοί την ημέρα στα mega εμβολιαστικά κέντρα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στο mega εμβολιαστικό κέντρο (Helexpo) στο κτήριο «Προμηθέας», στο Μαρούσι, που ξεκινά τη λειτουργία του τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου.

«Θα πρέπει να πείσουμε και τους υπόλοιπους συμπολίτες μας οι οποίοι ενδεχομένως να είναι ακόμη καχύποπτοι, ότι τα εμβόλια είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά. Και όλος ο επαγγελματισμός ο οποίος εκπέμπεται και μέσα από τη συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων νομίζω ότι κατατείνει ακριβώς σε αυτό το μήνυμα», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Ανέφερε ακόμα: «Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διότι έχουν στελεχώσει το κέντρο αυτό, το οποίο θα λειτουργεί σε πρώτη φάση από τις 8 μέχρι τις 8 με δυνατότητα διεύρυνσης ωραρίου σε ένα χώρο ασφαλή αλλά επιτρέψτε μου να πω και καλαίσθητο. Αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει είναι όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα οι πολίτες να έρχονται, να τυγχάνουν της εξυπηρέτησης που τους αξίζει, να εμβολιάζονται γρήγορα και με ασφάλεια και αυτή η διαδικασία να τρέχει με όσο το δυνατόν πιο γρήγορους ρυθμούς. Η περιπέτεια αυτή θα τελειώσει όταν με το καλό έχει εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό των συμπολιτών μας. Έχουμε τη δυνατότητα όπως έχουμε πολύ πει πολλές φορές να επιταχύνουμε τη διαδικασία των εμβολιασμών, έχουμε αποδείξει ότι με συνεργασία, με την απαραίτητη σύμπνοια όλων των κυβερνητικών δομών αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία είμαστε σε θέση να φέρουμε εις πέρας αυτό το εξαιρετικά σύνθετο εγχείρημα με την ίδια όρεξη, με την ίδια διάθεση, με την ίδια ομαδικότητα, θα συνεχίσουμε και από τη Δευτέρα το πρωί θα είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε τους πρώτους Αθηναίους, εδώ στο mega εμβολιαστικό κέντρο με το όνομα “Προμηθέας”, το οποίο δημιουργήθηκε εδώ στο Μαρούσι. Καλή συνέχεια».

Τον Κ.Μητσοτάκη συνόδευσαν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Μάριος Θεμιστοκλέους Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Ο σταθμός, οι χώροι, το προσωπικό

Ο εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν σε αυτόν, 96 εμβολιαστικά κέντρα. Η δυναμικότητα του μέγα σταθμού στη Helexpo για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα.

Η έναρξη του σταθμού θα γίνει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 48 εμβολιαστικών κέντρων. Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην πρώτη φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά.

Τα 96 εμβολιαστικά κέντρα εκτείνονται σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. και στοιχίζονται σε έξι τομείς των οκτώ κυψελών. Υπάρχει διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος ενώ για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο.

Επίσης, διατίθεται ιατρείο για κλινική εξέταση και χώρος βραχείας νοσηλείας με monitor, καρδιογράφο, μηχάνημα παροχής οξυγόνου και δύο φορεία για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών.

Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί, επίσης, ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Α. Σκέρτσος: «Θα διενεργούνται 3.000 με 4.000 εμβολιασμοί την ημέρα στα mega εμβολιαστικά κέντρα»

Για την έναρξη λειτουργίας των δύο πρώτων mega εμβολιαστικών κέντρων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στη Helexpo και τη ΔΕΘ αντίστοιχα, μίλησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Άκης Σκέρτσος.

Εξήγησε ότι σε αυτά τα δύο εμβολιαστικά κέντρα αυτή την εβδομάδα «θα διενεργούνται 3.000 με 4.000 εμβολιασμοί την ημέρα», ενώ πρόσθεσε ότι «τον Μάρτιο ανοίγουν δύο ακόμη Mega εμβολιαστικά κέντρα, τα οποία θα διενεργούν 20.000 εμβολιασμούς ημερησίως».

Για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον σε πολίτες που δεν μπορούν να μετακινηθούν, ο κ. Σκέρτσος επεσήμανε: «Αυτή η ομάδα πολιτών θα εμβολιαστεί όταν η πολιτεία θα έχει στη διάθεσή της περισσότερα και πιο εύκολα διαχειρίσιμα εμβόλια. Είναι προτιμότερο να μην ταλαιπωρηθούν με τις διπλές δόσεις εμβολίων αλλά να εμβολιαστούν με το μονοδοσικό εμβόλιο, όταν έρθει».

Σε λειτουργία και το εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 εκτός από την ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού στο Μαρούσι (48 εμβολιαστικά κέντρα) ενεργοποιείται και στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ (24 εμβολιαστικά κέντρα).

Η δυναμικότητα εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη για το Φεβρουάριο είναι 1.000 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 6.480 εμβολιασμοί τη μέρα και 160.000 το μήνα.

newsbreak.gr