Στον ελληνικό φούρνο Theophilos οι Νεοϋορκέζοι μαθαίνουν να τρώνε σπανακόπιτα και ελιές καλαμών
7 months, 5 days ago
6

Από την Πέμπτη 4 Οκτωβρίου, οι βιαστικοί Νεοϋορκέζοι έχουν πλέον μια παραπάνω επιλογή για ένα πρωινό on the gο ή ένα γρήγορο γεύμα ανάμεσα στα meetings.

Το νέο εγχείρημα του Γιώργου Κορρέ δεν έχει σχέση με το χώρο των φαρμακευτικών προϊόντων, αλλά βασίζεται στην ελληνική παράδοση από μία εντελώς άλλη πλευρά- τη γαστρονομία της.

View this post on Instagram

Stop by on the 4th to try our sweet and savory Greek filo pies, including deconstructed ones in cups. Thank you @nytimes for featuring us as a part of Florence Fabricant’s “Front Burner” column. #linkinbio

A post shared by Fournos Theophilos (@fournostheophilos) on

Ο Fournos Theofilos είναι ένας διώροφος ελληνικός φούρνος που μόλις άνοιξε στην καρδιά του Μανχάταν και η γεωγραφική του ιδιαιτερότητα αντανακλάται στα προϊόντα του- ελληνικά φαγητά με ένα μοντέρνο twist.

Οι New York Times αναφέρονται πρώτα στην αποδομημένη τυρόπιτα, στο άρθρο τους για τη νέα άφιξη, ενώ σχολιάζουν τους ετερόκλητους ιδιοκτήτες του- ο Κορρές συνεργάστηκε με τον Νικόλα Πασχαλάκη ο οποίος προέρχεται από τον κλάδο της τεχνολογίας.

Οι δύο Έλληνες σεφ, Γιάννης Τσιάκος και Διονύσης Λιακόπουλος θα συστήσουν την ελληνική κουζίνα μέσα σπό παραδοσιακές πίτες -με πρωταγωνίστριες τη σπανακόπιτα και την τυρόποτα- σάντουιτς, ελιές Καλαμάτας, ενώ θα λειτουργεί ξεχωριστό stand με ελληνικό γιαούρτι σε διάφορους συνδυασμούς.

Ο φούρνος θα προσφέρει καφέ, milkshake και smoothies αλλά θα καλύπτει και τα τρία γεύματα της ημέρας, με πιάτα όπως σφακιανή πίτα, αρνί, φασολάκια, σαλάτες και σούπες.

Ο Fournos Theophilos θα λειτουργεί επίσης σαν μίνι παντοπωλείο, από όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να αγοράσουν ελαιόλαδο, πατέ κ.α.