Στον εισαγγελέα την Τετάρτη η Σοφία Μπεκατώρου
3 years, 2 months ago
6

Την Τετάρτη το πρωί καλείται να καταθέσει στον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών  Νίκου Στεφανάτου η Ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου  για τις σοβαρές καταγγελίες που έχει διατυπώσει και προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Προϊσταμένης Εισαγγελίας Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Το μεσημέρι η Σοφία Μπεκατώρου θα γίνει δεκτή από την πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ σε νέο μήνυμά της στην προσωπική της σελίδα στο facebook ευχαριστεί τον κόσμο για την στήριξη του, τονίζοντας ότι η προσωπική της περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα, δηλώνοντας αποφασισμένη να βγουν στο φως ανάλογες περιπτώσεις.

Στον Εισαγγελέα την Τετάρτη

Ο εισαγγελέας , ο οποίος ανέλαβε την διερεύνηση της σοβαρής αυτής υπόθεσης, άμεσα , αφού μελέτησε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας ξεκινά την επί της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης  στέλνοντας κλήση να εξεταστεί ως μάρτυρας  μεθαύριο το πρωί η Σοφία Μπεκατώρου.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας ο Ολυμπιονίκης θα κληθεί να εισφέρει στη Δικαιοσύνη όλα εκείνα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της για το πρόσωπο που έχει ήδη κατονομάσει στις αρχές ως δράστη του βιασμού, καθώς και αν έχει στη διάθεσή της στοιχεία για άλλες περιπτώσεις.

Η Εισαγγελία θα ερευνήσει σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση την υπόθεση, ώστε να μην μείνει καμία σκιά, τώρα που άνοιξαν τα στόματα, όπως έλεγαν χαρακτηριστικά πηγές από το χώρο της Δικαιοσύνης .

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών θα μπουν  όλες οι  καταγγελλόμενες  αξιόποινες πράξεις. Για όσες  βεβαίως εκ του νόμου έχουν υποπέσει σε παραγραφή, τα χέρια των εισαγγελικών αρχών  είναι «δεμένα»,  ωστόσο η έρευνα παραμένει ανοιχτή  για  μεταγενέστερες πράξεις  που παραμένουν «ζωντανές»  και μπορούν να οδηγήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Κοινή νομική υπεράσπιση

Με ανακοίνωσή της η Σοφία Μπεκατώρου γνωστοποίησε ότι δεν θα εκπροσωπηθεί νομικά από την ομάδα των Ζωής Κωνσταντοπούλου και Νίκου Κωνσταντόπουλου και αυτό γιατί όπως εξήγησε

«ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.

Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό», ανέφερε η Σοφία Μπεκατώρου.

Συσπείρωση αλήθειας και δικαίου

Σε ανάρτησή της, στο facebook, η κ. Μπεκατώρου επαναλαμβάνει ότι η προσωπική της περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα αλλά «είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ».

«Συσπείρωση αλήθειας και δικαίου»

Αναλυτικότερα, στην ανάρτησή της, με τίτλο «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΥ», η Σοφία Μπεκατώρου, αναφέρει:

«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τα αναρίθμητα μηνύματα υποστήριξης και συμπαράστασης που λαμβάνω σε μια στιγμή δοκιμασίας για μένα και την οικογένειά μου. Με συγκινούν και μου δίνουν δύναμη!
Θέλω όμως να επαναλάβω, ότι η προσωπική μου περιπέτεια δεν είναι ένα αυτοτελές μεμονωμένο ζήτημα που αφορά μόνο εμένα. Είναι μέρος ενός συνολικού και χρόνιου προβλήματος που αφορά στην κατάχρηση εξουσίας γενικότερα, αλλά και ειδικότερα στην παρούσα διοίκηση της ΕΙΟ. Αυτό το συνολικό πρόβλημα ήρθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Νίκου Κακλαμανάκη, ο οποίος μίλησε από το βήμα της Βουλής για τα προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε εδώ και πολλά χρόνια.
Είμαστε μια ομάδα και είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τον αγώνα μας ως ομάδα, υπηρετώντας τα πιο υψηλά ιδανικά του αθλητισμού. Είμαστε αποφασισμένοι να μην εστιάσουμε ο καθένας στο προσωπικό του θέμα, την προσωπική του τραυματική εμπειρία, αλλά να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλο, ώστε να βγουν όλα στο φως. Ακόμα και αυτά που μέχρι και σήμερα είναι στο σκοτάδι. Να ενθαρρύνουμε όλες και όλους να μιλήσουν!!
Ενώνω τις δυνάμεις μου με τις συναθλήτριες και τους συναθλητές μου και όλες τις υγιείς δυνάμεις του χώρου μας, ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα.
Με αυτό το σκεπτικό, επιλέγω να προκρίνω την από κοινού νομική εκπροσώπηση της άτυπης ομάδας μας και όχι την προσωπική μου νομική εκπροσώπηση. Οι αποφάσεις μας θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.
Στόχος και κίνητρό μας να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν τα νέα παιδιά ένα καλύτερο μέλλον στον ελληνικό αθλητισμό».

Τσουνάμι αποκαλύψεων

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν πλέον οι αποκαλύψεις και άλλων γυναικών απόν τον αθλητικό χώρο που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου.

Μεταξύ αυτών και της Μαρίνας Ψυχογιού, η άλλοτε πρωταθλήτρια της ιστιοπλοΐας, κατήγγειλε ότι είχε πέσει και η ίδια θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης από παράγοντα της ΕΙΟ.

«Σε ποιον να το πεις και να κάνει τι» αναφέρει μεταξύ άλλων μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

«Το δικό μου περιστατικό συνέβη το 1993»

Η ίδια ανέφερε πως το δικό της περιστατικό συνέβη το 1993 και όπως εξήγησε δεν ήθελε τότε να το καταγγείλει γιατί αν το έλεγε στους γονείς της θα την απομάκρυναν από το περιβάλλον και αυτό θα σήμαινε ότι δεν θα έκανε πια ιστιοπλοΐα που της άρεσε πάρα πολύ.

Παράλληλα επισήμανε πως στο περιβάλλον του αθλήματος θα σήμαινε ότι θα έπεφτε σε μεγαλύτερη δυσμένεια στον χώρο του ομίλου ή της ομοσπονδίας.

Η κα Ψυχογιού τόνισε πως  «μετά από 40 χρόνια στην ιστιοπλοΐα οι αδικίες εκ μέρους του συστήματος τόσο σε μένα όσο και σε συναθλητές μου είναι αναρίθμητες και αυτό είναι πολύ λιγότερο τραυματικό από άλλα που έχουν συμβεί» και δήλωσε πως το δικός της περιστατικό το μοιράστηκε με κάποιους μετά από πολλά χρόνια όταν είχε σταματήσει να αγωνίζεται.

«Η καθεμία και ο καθένας γιατί μπορεί να συμβεί και σε αγόρι κάτι αντίστοιχο, όπως είπα στην ανάρτηση μου όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο το διαχειρίζεται με τον πιο ανώδυνο τρόπο για το ίδιο και τους αγαπημένους του» πρόσθεσε η ίδια.

in.gr