Στους δρόμους και πάλι οι εκπαιδευτικοί -Αντιδρούν για τον νέο νόμο Γαβρόγλου [εικόνες]
5 months, 21 days ago
6

Συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα αναπληρωτές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέλη φοιτητικών συλλόγων και μαθητές που εναντιώνονται στο νέο σχέδιο νόμου για την Παιδεία του υπουργού Κώστα Γαβρόγλου.

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις διοργανώνονται ταυτόχρονα και σε άλλες πόλεις. Στην Αθήνα, περίπου 500 άτομα με πανό και πλακάτ ζητούν την κατάργηση των προωθούμενων αλλαγών και ζητούν, μεταξύ άλλων, κατάργηση του νόμου Γαβρόγλου, μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών με έστω και μια σύμβαση με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους.

Επιπλέον, ζητούν κατάργηση του λεγόμενου προσοντολογίου, που, όπως εξηγούν, παραγκωνίζει συναδέλφους τους με πτυχία και εμπειρία ως αναπληρωτές σε κάθε γωνία της Ελλάδας, προς όφελος άλλων που κατέχουν επιπλέον ακαδημαϊκούς τίτλους, ενώ καλούν σε αποτροπή της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

“Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να εγκαταλείψουν τη στάση συναίνεσης και απραξίας απέναντι στο προσοντολόγιο και αυτήν την κρίσιμη ώρα να συμβάλουν στην οργάνωση του αγώνα για την κατάργηση του”, σημειώνεται στο κάλεσμα του Συντονιστικού Αναπληρωτών Αδιόριστων Εκπαιδευτικών για το σημερινό συλλαλητήριο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου και Σταδίου διακόπτεται τμηματικά καθώς οι πορεία προχωρά προς τη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα οι εκπαιδευτικοί διαμηνύουν ότι προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, έχοντας στο πλάι τους μαθητικούς και φοιτητικούς συλλόγους, προχωρώντας σε συλλαλητήρια πανεκπαιδευτικού χαρακτήρα.