Συγχαρητήρια Αμερικανών στην ΕΑΒ για την αναβάθμιση της πρώτης “οχιάς του Αιγαίου”
3 years, 12 days ago
6

του Χρήστου Μαζανίτη

Η ΕΑΒ πρόσφατα, όπως παρουσιάσαμε σε εκτενές φωτορεπορτάζ του enikos.gr, παρέδωσε το πρώτο αναβαθμισμένο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας στην κατηγορία Viper, το οποίο ήδη βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Fort Worth, στο Τέξας για τους τελικούς ελέγχους και πιστοποιήσεις.

Ταυτόχρονα, ήδη έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση του 2ου F-16 και σύντομα ακολουθεί και η τρίτη “οχιά του Αιγαίου”. Όμως, η ΕΑΒ αποτελεί και την εταιρεία που παράγει σχεδόν το 30% των F-16 όπως και του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130J.

Η Lockheed Martin εκφράζει την εκτίμησή της προς την ΕΑΒ και ιδιαιτέρως στην ομάδα εκτέλεσης του προγράμματος κατασκευής δομικών μερών του αεροσκάφους C-130J. Τα κολακευτικά σχόλια για το έργο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας διατυπώθηκαν κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021, με την ευκαιρία της περάτωσης κατασκευής του απαρτίου (mid panel) 5940 από την ομάδα Αεροκατασκευών του C-130J της ΕΑΒ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το απάρτιο παραδίδεται χωρίς κανένα απολύτως ποιοτικό εύρημα ή σφάλμα.

 

Να σημειωθεί ότι η κατασκευή των mid panels είναι μέρος του προγράμματος κατασκευής δομικών τμημάτων του αεροσκάφους C-130J “Hercules” που έχει αναλάβει η ΕΑΒ ως μοναδικός προμηθευτής των πελατών της Lockheed Martin παγκοσμίως.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Lockheed Martin, τα στελέχη της οποίας εξέφρασαν την εκτίμησή τους στην ομάδα εκτέλεσης του προγράμματος της ΕΑΒ που εργάζεται με απόλυτη προσήλωση για την ποιοτικά άρτια και εμπρόθεσμη παράδοση των τμημάτων C-130J στο εργοστάσιο της LM στην Marietta, της Georgia, των ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνει η εταιρεία “η ποιοτική αυτή εργασία είναι το αποτέλεσμα των διαχρονικών βελτιώσεων στην συγκεκριμένη παραγωγική διαδικασία αλλά κυρίως της ιδιαίτερης επιμέλειας και προσοχής που επιδεικνύει το προσωπικό της ΕΑΒ στην εκτέλεση των προγραμμάτων της”.

Στην σχετική ανακοίνωση η Διοίκηση της ΕΑΒ αναφέρει ότι “αισθάνεται υπερήφανη για όλους όσους συνέβαλαν σε ένα ακόμη επίτευγμα σε διεθνές επίπεδο, που αποδεικνύει την αξία και τις άριστες τεχνολογικές ικανότητες του προσωπικού της, το οποίο εν μέσω των αντίξοων συνθηκών της πανδημίας του Covid-19 ανταποκρίνεται με επαγγελματισμό στις δύσκολες προκλήσεις των απαιτήσεων της παραγωγής της Εταιρείας”.

enikos.gr