Συγκλόνισε ο επικήδειος φίλης της Γαρυφαλλιάς: «Εριξες από τα βράχια όλη την οικογένειά της»
2 years, 8 months ago
6

Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς που τελέστηκε το απόγευμα της Δευτέρας στον τόπο καταγωγής της, στο Βέλο Κορινθίας. Με ένα μεγάλο πανό που έγραφε: «Όχι άλλη Γαρυφαλλιά – Όχι άλλοι νταήδες», συγγενείς και οι φίλοι τη συνόδευσαν στην τελευταία της κατοικία. Με αυτή την κίνηση, η οικογένεια αλλά και ολόκληρη η τοπική κοινωνία θέλησαν να περάσουν το μήνυμα κατά της γυναικοκτονίας, ώστε το δικό τους κορίτσι να είναι το τελευταίο θύμα.

Ο επικήδειος λόγος της φίλης της Γαρυφαλλιάς που εκφώνησε μετά την εξόδιο ακολουθία συγκίνησε την οικογένεια αλλά και όσους βρίσκονταν στην εκκλησία. Απευθυνόμενη στο δολοφόνο της φίλης της ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν δολοφόνησες μόνο τη Γαρυφαλλιά αλλά τη μητέρα της, τον πατέρα της, τα αδέρφια της και τους έριξες όλους μαζί από τα βράχια. Έριξες ξανά από τα βράχια την Ελένη Τοπαλούδη, δολοφόνησες ξανά την Καρολάιν. Κάθε φορά που γίνεται μια γυναικοκτονία, πεθαίνουν ξανά όλες οι δολοφονημένες γυναίκες από χέρια ανδρών».

Μάλιστα, οι γονείς παρά τον πόνο τους ζήτησαν από τους φίλους της Γαρυφαλλιάς να μην μαυροφορεθούν αλλά να φορέσουν άσπρα μπλουζάκια ενώ στα σκαλιά της εκκλησίας βρίσκονταν λευκά μπαλόνια και στεφάνια.

5344244
5344245
5344247
5344250
5344252
5344253
5344285
5344286
5344287
5344290

Στον ανακριτή αύριο ο 30χρονος δράστης – Εξετάζεται το ενδεχόμενο ξυλοδαρμού της 26χρονης

Ο δράστης, ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα της Νάξου αναμένεται αύριο να βρεθεί ενώπιον ανακριτή μαζί με τους δικηγόρους του. Κοντά του βρίσκονται και οι γονείς του οι οποίοι δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πως ο γιος τους έφτασε μεχρι το έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν άρση απορρήτου του κινητού της 26χρονης για να δουν μηνύματα και συνομιλίες που πιθανόν αυτό να τους αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία για τη σχέση που είχε με τον δράστη.

Σύμφωνα με την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση που πραγματοποιήθηκε από τον ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα, η σορός φέρει κακώσεις που άλλες είναι ξεκάθαρο πως προκλήθηκαν κατά την πτώση στα βράχια και άλλες θέλουν επιπλέον εξήγηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές θέλουν να ρίξουν φως στα τελευταία δραματικά λεπτά της ζωής της 26χρονης κοπέλας, καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως ο 30χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος κρύβει σημαντικά στοιχεία για τον τρόπο τέλεσης της αποτρόπαιας πράξης του.

Σ’ αυτό το συμπέρασμα έχουν οδηγηθεί, καθώς στη σορό της Γαρυφαλλιάς βρέθηκαν κακώσεις που δεν εξηγούνται τόσο εύκολα, αλλά θέλουν περισσότερο έλεγχο. Γίνεται λόγος πως η 26χρονη μπορεί να έπεσε και θύμα ξυλοδαρμού από τον 30χρονο άνδρα, ο οποίος πάνω στον αναίτιο θυμό του ξέσπασε στην άτυχη κοπέλα, με αποτέλεσμα πριν την ρίξει από τα βράχια να την χτύπησε στο κεφάλι προκαλώντας της επιπλέον τραύματα.

Για τον λόγο αυτό τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων μέσα στο επόμενο διάστημα θα δώσουν τις οριστικές απαντήσεις λύνοντας πολλά από τα ερωτηματικά που έχουν προκύψει αυτή την ώρα. Σημαντικά θα είναι επίσης και τα στοιχεία που θα προκύψουν από το σημείο της πτώσης ώστε ο ιατροδικαστής να έχει μια πλήρη εικόνα πριν την τελική του έκθεση.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ειδικός των ερευνών η ανάκριση θα ξεκαθαρίσει την όλη κατάσταση: «Υπάρχουν κακώσεις στο κεφάλι, αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα από πού προέρχονται θα το βρούμε. Είναι κακώσεις κατά την πτώση στα βράχια, από κάτι άλλο (;), τίποτα δεν θα μείνει κρυφό. Από την ανάκριση θα βγουν όλα. Όλα εξετάζονται. Κάποια από τα χτυπήματα φαίνονται να είναι από την πτώση και κάποια άλλα θέλουν επιπλέον εξήγηση».

protothema.gr