Συγκλονιστικές εικόνες από το Μάτι τη Νύχτα μετά την καταστροφή – φωτό
10 months, 16 days ago
6

Καθώς ο ήλιος πλησιάζει στην δύση του, το σκοτάδι πέφτει στην κατεστραμμένη από την μεγάλη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου στην περιοχή Μάτι στην Ραφήνα.

Ο φωτογραφικός φακός της Τατιάνας Μπόλαρη από το πρακτορείο Eurokinissi καταγράφει την επόμενη ημέρα της καταστροφής.

Η ηλεκτροδότηση καθώς και η υδροδότηση δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη και ελάχιστοι από τους κατοίκους της περιοχής παραμένουν την νύχτα εκεί.

Οι έρευνες της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για αγνοούμενους συνεχίζονται μέχρι να πέσει το σκοτάδι. Οι περιπολίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής είναι συνεχείς.

Σε όσα σπίτια δεν έχουν καεί ή είναι μισοκατεστραμένα, οι κάτοικοι παραμένουν εκεί γιατί φοβούνται για τις περιουσίες τους,ή επειδή δεν έχουν αλλού να πάνε όπως ο κύριος Χάρης με τα τρία σκυλιά του που το σπίτι του γλύτωσε από την φωτιά με ελάχιστες υλικές ζημιές.
Είχε αποφασίσει, ή να γλυτώσουν και οι τέσσερις, ή να πεθάνουν μαζί.

Το μαγειρείο του στρατού δίνει φαγητό σε όποιον ζητήσει ( από τους κατοίκους, μέχρι τα τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στην περιοχή και καλύπτουν το ρεπορτάζ) και στο κέντρο του οικισμού, αλλά και στο αντίσκηνο που έχει στηθεί στην παραλία Αργυρή Ακτή.

Στην καφετέρια ΜΙΑΟΥ στην οδό Ποσειδώνος 20, οι ιδιοκτήτες Παύλος Λάππος και Χαρά Αλιφέρη, έστησαν κέντρο συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης και τα διανέμουν μέχρι αργά το βράδυ σε όποιον έχει ανάγκη.
Συνεργάζονται με τους γιατρούς του Κόσμου και τους δίνουν τα φάρμακα που συγκεντρώνονται εκεί.

Παράλληλα περίπου 60 εθελοντές που έχουν εκεί την βάση τους προσφέρουν στους πυρόπληκτους κατοίκους της περιοχής όποια βοήθεια τους ζητηθεί. Σε κάθε γωνία στα μικρά στενά του οικισμού βλέπεις νερό και ξηρά τροφή για τα αδέσποτα, από ομάδες εθελοντών που βρίσκονται εκεί για την περίθαλψή τους.