Σύγκρουση τρένων στη Λάρισα: Οικογένειες και φίλοι αναζητούν αγνοούμενους μέσα από τα social media
1 year, 26 days ago
6

Την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για την εύρεση αγνοούμενων, τον γύρο των social media κάνουν αναρτήσεις φίλων και συγγενών που αναζητούν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Παράλληλα, ζητούν πληροφορίες σχετικά με το εάν κάποιος ή κάποια είδε ή άκουσε κάτι για τους δικούς τους ανθρώπους.

Σημειώνεται πως οι αγνοούμενοι στο σύνολό τους είναι άτομα νεαρής ηλικίας, καθώς στην αμαξοστοιχία Inter City 62 επέβαιναν δεκάδες φοιτητές που επέστρεφαν στις σχολές τους μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Δείτε τις αναρτήσεις: 

Έκκληση για βοήθεια απευθύνει μέσω του protothema.gr η οικογένεια της Ελπίδας Χούπα.

Η 28χρονη από την Αταλάντη αγνοείται μετά την τραγωδία στα Τέμπη

ΧΟΥΠΑ_ΕΛΠΙΔΑ
H 28χρονη αγνοούμενη Ελπίδα Χούπα

Ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία στα Τέμπη έχει φτάσει πλέον τους 43, δήλωσε αργά την Τετάρτη στην ΕΡΤ η Ρουμπίνη Λεοντάρη, προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Επισήμανε ότι η ιατροδικαστική εξέταση ολοκληρώθηκε σε 43 σορούς, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ήταν νέων ανθρώπων (20-30 ετών) και σε πολύ κακή κατάσταση. Στη Λάρισα βρίσκονται τέσσερις ιατροδικαστές, αλλά και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών.
Η έρευνα στα συντρίμμια των τρένων δεν έχει ολοκληρωθεί. Οι διασώστες λένε ότι υπάρχουν σημεία που δεν έχουν ερευνηθεί, τα οποία πιθανόν κρύβουν και άλλες σορούς.

Την ίδια ώρα, έξω από το Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου έχουν μεταφερθεί οι σοροί, εκτυλίσσεται ένα άλλο δράμα, αυτό των συγγενών που καλούνται να δώσουν δείγματα γενετικού υλικού για την αναγνώριση των σορών.

Η ΕΡΤ ανέφερε ότι 53 άνθρωποι έδωσαν δείγματα DNA για τη διαδικασία αναγνώρισης, η οποία θα πάρει αρκετές ημέρες. Πολλά από τα θύματα είναι διαμελισμένα και έτσι είναι πολύ δύσκολη η αναγνώριση.

Εν τω μεταξύ στα νοσοκομεία της Λάρισας βρίσκονται πάνω από 50 τραυματίες, με έξι από αυτούς, ηλικίας 20-25 ετών, να δίνουν αγώνα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Στην επιβατική αμαξοστοιχία επέβαιναν 341 επιβάτες, όπως και άλλα 13 άτομα προσωπικό – σύνολο 354 άνθρωποι. Στην εμπορική αμαξοστοιχία επέβαιναν δύο άνθρωποι.

Στην -μέχρι στιγμής- τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική στις 18:45, γινόταν λόγος για 38 νεκρούς.

Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο και παραμένουν για νοσηλεία 57 επιβάτες, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για έναν 21χρονο, έναν 25χρονο, έναν 26χρονο, μια 23χρονη, μια 26χρονη και μια νεαρή γυναίκα χωρίς επιβεβαιωμένα στοιχεία.

Επιπλέον, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική, 194 επιβάτες μεταφέρθηκαν με 5 λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη, με 6ο λεωφορείο 20 επιβάτες στη Λάρισα καθώς και 8 επιβάτες μεταφέρθηκαν στην Κατερίνη.

Από τα στοιχεία που έδωσε η Πυροσβεστική προκύπτει ότι οι αγνοούμενοι είναι 24. Είναι όσοι δεν περιλαμβάνονται στους 38 νεκρούς, τους 72 τραυματίες και τους 222 που δεν χρεάστηκαν νοσηλεία σε δύο τρένα με συνολικά 356 επιβαίνοντες.