Συλλήψεις σε Μέγαρα και Ασπρόπυργο για ληστείες σε σπίτια -Πώς δρούσε η σπείρα [εικόνες]
6 months, 16 days ago
6

 

Σε δύο συλλήψεις ανδρών που κατηγορούνται ότι διέπρατταν ληστείες σε σπίτια στη Δυτική Αττική.

Συγκεκριμένα, η Ελληνική Αστυνομία, συνέλαβε δύο άνδρες στον Ασπρόπυργο και στα Μέγαρα, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές και ληστείες σε σπίτια στη Δυτική Αττική. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τρεις συνεργοί τους

Έτσι δρούσαν οι ληστές

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι κατηγορούμενοι, κινούμενοι με αυτοκίνητα, εντόπιζαν σπίτια σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής, κατά τις μεσημβρινές και νυχτερινές ώρες. Στη συνέχεια, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους και με διακριτούς ρόλους (οδηγοί οχημάτων, τσιλιαδόροι και φυσικοί αυτουργοί), παραβίαζαν τις εισόδους ή τις μπαλκονόπορτες των σπιτιών και αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους κοσμήματα, ρολόγια, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές.

Στις περιπτώσεις εκείνες που εντόπιζαν μέσα στις οικίες τους ένοικους, χρησιμοποιούν βία ή απειλή βίας προκειμένου να τους ακινητοποιήσουν. Οι δράστες αφαιρούσαν από τα οχήματα τις πρωτότυπες πινακίδες και είτε κυκλοφορούσαν χωρίς αυτές είτε τοποθετούσαν νέες που είχαν αμέσως πριν αφαιρέσει από άλλα σταθμευμένα.

Από τις αστυνομικές έρευνες στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων και ρολογιών, είδη ένδυσης και υπόδησης, κινητά τηλέφωνα, τα χρηματικά ποσά των 1.410 ευρώ και 2.440 zloti Πολωνίας, καθώς και δύο οχήματα.

Έως τώρα
έχουν εξιχνιαστεί 25 περιπτώσεις
διαρρήξεων-κλοπών από οικίες, και 2
περιπτώσεις ληστειών σε οικίες. Η
αστυνομία εκτιμά ότι η αξία των
αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά το
ποσό των 200.00 ευρώ. Οι συλληφθέντες
οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών
Αθηνών.