Συνελήφθη Γερμανός γιατρός για τον θάνατο δύο ασθενών με κορωνοϊό
3 years, 4 months ago
6

Φάκελος έρευνας έχει ανοίξει για έμπειρο Γερμανό γιατρό, στην πόλη Έσσεν, που κατηγορείται για τον θάνατο δύο ασθενών με σοβαρά συμπτώματα κορωνοϊού, στους οποίους χορηγήθηκαν ενέσεις που απέβησαν μοιραίες για εκείνους.

O 44χρονος γιατρός, που εργαζόταν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Έσσεν από τον Φεβρουάριο, κατηγορείται για τον θάνατο δύο αντρών, ηλικίας 47 και 50 ετών, οι οποίοι λάμβαναν αυξημένη φροντίδα ως βαριά πάσχοντες.

Ο γιατρός, ο οποίος έχει συλληφθεί, ομολόγησε έναν από τους φόνους, λέγοντας ότι ήθελε να σώσει τον ασθενή και τους συγγενείς του από την περαιτέρω ταλαιπωρία. Η εφημερίδα Bild ανέφερε ότι ο γιατρός ενημέρωσε τις οικογένειες των ασθενών πριν από τη χορήγηση των ενέσεων.

Οι βαριά άρρωστοι ασθενείς μπορούν να ζητήσουν βοήθεια για τον τερματισμό της ζωής τους, στη Γερμανία, σύμφωνα με δικαστική απόφαση που εκδόθηκε πέρυσι. Δεν είναι, ωστόσο, σαφές εάν αυτό συνέβη στις περιπτώσεις των δύο αντρών που έπασχαν από κορωνοϊό.

Η ευθανασία αποτελεί, πάντως, ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα στη Γερμανία εξαιτίας της ιστορίας του Ολοκαυτώματος, όταν το ναζιστικό καθεστώς σκότωσε 6 εκατομμύρια Εβραίους και πραγματοποίησε απάνθρωπα πειράματα σε πολλούς από αυτούς.

Σε αναστολή, σύμφωνα με το νοσοκομείο του Έσσεν, τέθηκε ο γιατρός, ενώ στις έρευνές της αστυνομίας συμβάλλει με στοιχεία και το νοσοκομείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

protothema.gr