Συνελήφθη στην Αθήνα για απάτη εκατομμυρίων ο σύζυγος της CEO της ΔΕΣΦΑ
3 months, 3 days ago
6

Συνελήφθη στην Αθήνα μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ και της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας (Guardia di Finanza) ο σύζυγος της διευθύνουσας συμβούλου του ΔΕΣΦΑ, Φραντσέσκο Ακερμπί, καθώς σε βάρος του εκκρεμούν δικαστικές υποθέσεις και μία καταδικαστική απόφαση σε φυλάκιση έξι ετών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Il Giorno, ο Φραντσέσκο Ακερμπί καταδικάστηκε σε εξαετή φυλάκιση καθώς εξαφανίστηκε με εκατομμύρια ευρώ που του είχαν εμπιστευθεί 13 πλούσιες ιταλικές οικογένειες.

Ο Ακερμπί συνελήφθη στην Αθήνα με εντολή της εισαγγελέως του Μιλάνου Ρομπέρτα Κολάντζελο και τώρα αναμένεται η έκδοσή του ώστε να οδηγηθεί σε ιταλική φυλακή για να εκτίσει την ποινή του αλλά και σε δίκη για απάτη σε βάρος πελάτη και για την πτώχευση της εταιρείας του, Advisory.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα έχει ήδη καταδικαστεί πρωτοδίκως και για τις δύο αυτές υποθέσεις, όμως εκκρεμεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Ποιος είναι ο Φραντσέσκο Ακερμπί

Ο 54χρονος Φραντσέσκο Ακερμπί από την Κρεμόνα είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ρίτα Γκάλι, διευθύνουσα σύμβουλο του ΔΕΣΦΑ. Έχει εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος, όμως στο παρελθόν είχε ασκήσει το επάγγελμα χωρίς τις απαραίτητες άδειες.

Είχε καταφέρει να προσελκύσει ορισμένους πλούσιους επενδυτές οι οποίοι του είχαν εμπιστευθεί συνολικά 165 εκατομμύρια ευρώ. Με τη βοήθεια μιας γραμματέως, η οποία έχει ομολογήσει την ενοχή της, είχε αρχίσει να πλαστογραφεί τις υπογραφές των πελατών του σε συμβόλαια αγοραπωλησιών, χωρίς οι ενδιαφερόμενοι να γνωρίζουν τίποτα.

Καταδικάστηκε σε πρώτο και δεύτερό βαθμό σε φυλάκιση άνω των έξι ετών. Πριν περίπου έναν χρόνο όμως, την παραμονή της επικύρωσης της απόφασης από τον Άρειο Πάγο, ο Ακερμπί εξαφανίστηκε.

Ωστόσο, η Guardia di Finanza δεν είχε σταματήσει ποτέ να τον αναζητά, εντοπίζοντας – όπως σημειώνει η Il Giorno – ίχνη του στην Ελλάδα, όπου εργάζεται και ζει η σύζυγός του. Εντοπίστηκε στο σπίτι της γυναίκας του όπου και συνελήφθη από την ελληνική αστυνομία, η οποία τον παρέλαβε και τον οδήγησε στα κρατητήρια, εν αναμονή της έκδοσής του.