Συνελήφθησαν 20 παράνομες αποκλειστικές νοσοκόμες στη Δυτική Αττική
1 year, 12 days ago
6

Χειροπέδες σε είκοσι γυναίκες που εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες σε νοσοκομεία της δυτικής Αττικής, πέρασαν οι αστυνομικοί των αστυνομικών τμημάτων Χαϊδαρίου και Ελευσίνας.

Συγκεκριμένα, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε δύο νοσοκομεία νυχτερινές ώρες την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, διαπιστώθηκε ότι 20 γυναίκες (18 αλλοδαπές και 2 Ελληνίδες), εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας αρχής.

Επίσης, δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.

Σημειώνεται, ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.

Οι συλληφθείσες, με τις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν σε βάρος τους, κατά περίπτωση, από το Α.Τ. Χαϊδαρίου και το Α.Τ Ελευσίνας, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.