Συντετριμμένος ο Πλεύρης από τη Λάρισα – «Μακάρι οι περισσότεροι να βρουν τον άνθρωπό τους»
1 year, 1 month ago
6

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε τις πρώτες του δηλώσεις για την σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα, από το Γενικό Νοσοκομείο της πόλη δηλώντας απόλυτα συγκλονισμένος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Αυτή τη στιγμή οι τραυματίες στα νοσοκομεία βρίσκονται σε καλά χέρια. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες είναι σε καλή κατάσταση. Εχουμε 32 νεκρούς, οι περισσότεροι έρχονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Είμαστε δίπλα στους συγγενείς. Έχει ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης για τους τραυματίες, έχουμε τους ψυχολόγους να τους στηρίξουμε. Είναι μια τρομακτική διαδικασία για γονείς και συγγενείς. Θα προσπαθήσουμε να γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται η αναγνώριση, παρά τις δυσκολίες».

Σε αυτό σημπλήρωσε πως το «υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση είναι δίπλα για να τους στηρίξουμε, πρέπει να τρέξει γρήγορα η διαδικασία και μακάρι οι περισσότεροι να βρουν τους ανθρώπους τους». Όσον αφορά στα θύματα ο Θάνος Πλεύρης σημείωσε πως «κατά βάση έχουμε νέο κόσμο σε τραυματίες και νεκρούς».

Συνολικά 67 εισαγωγές πραγματοποιήθηκαν στα πέντε νοσοκομεία όπου μεταφέρθηκαν τραυματίες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Το ΕΚΑΒ κινητοποίησε 40 ασθενοφόρα από Θεσσαλονίκη, Λάρισσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Λαμία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Βολο και 2 οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) Θεσσαλονίκης, για τη μεταφορά των τραυματιών.

Το Πανεπιστημιακό της Λάρισας εφημέρευε και άνοιξε το Γενικό νοσοκομείο Λάρισας. Το νοσοκομείο Κατερίνης εφημέρευε. Μόνο η μονάδα εγκαυμάτων του Παπανικολάου μπήκε σε ετοιμότητα. Τα ΑΧΕΠΑ και Γεννηματάς Θεσσαλονίκης εφημέρευαν κανονικά. Επιπλέον με εντολή του Υπουργού Υγείας οι μονάδες εγκαυμάτων του Λεκανοπεδίου τέθηκαν σε αυξημένη ετοιμότητα. Με εντολή Μαξίμου ο Υπουργός Υγείας και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ μετέβησαν στο σημείο του συμβάντος.