Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Drone χαρτογραφεί την περιοχή για διάσπαρτα βλήματα
1 year, 9 months ago
6

Drone του στρατού επιστρατεύεται από σήμερα, για να χαρτογραφήσει την περιοχή, όπου συνετρίβη το Αntonov, κοντά στην Καβάλα, με στόχο να εντοπίσει τα διάσπαρτα βλήματα που διασκορπίστηκαν από το φορτίο του αεροσκάφους.

Από την ισχυρή έκρηξη τα βλήματα έχουν εκτοξευθεί σε ακτίνα 500 και πλέον μέτρων μέσα στα χωράφια.

Μετά τον εντοπισμό θα ακολουθήσει είτε η περισυλλογή των βλημάτων ή θα γίνουν ελεγχόμενες εκρήξεις, ανάλογα με το τι θα προκριθεί ως πιο ασφαλές.

Η επιχείρηση θα διαρκέσει πάνω από έναν μήνα και θα περιλαμβάνει πέντε ομάδες του Τάγματος Ναρκοπεδίου Ξηράς με 36 άτομα, τα οποία θα σαρώσουν μία έκταση 1.000 στρεμμάτων, αναφέρει το voria.

Παράλληλα, η Αθήνα χθες προχώρησε σε διπλό διάβημα διαμαρτυρίας τόσο σε Σερβία όσο και σε Ουκρανία ζητώντας εξηγήσεις για το γεγονός ότι οι ελληνικές αρχές δεν είχαν ενημερωθεί για το επικίνδυνο φορτίο που μετέφερε το Antonov.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, πρώτα ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι, και λίγες ώρες μετά, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου στον Ουκρανό πρέσβη στην Αθήνα, ζήτησαν εξηγήσεις για την έλλειψη ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς, για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους.

Νέο βίντεο από τη στιγμή της πτώσης

Το βίντεο από κάμερα ασφαλείας κλειστού κυκλώματος επιχείρησης στην περιοχή, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο της συντριβής, δείχνει καρέ-καρέ τη συγκλονιστική πτώση του αεροσκάφους.  Στα πρώτα δευτερόλεπτα του βίντεο καταγράφεται η καθοδική πορεία του Antonov ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα σημειώνεται τεράστια έκρηξη.

Στο μεταξύ επείγουσα ανακοίνωση εξέδωσε ο Δήμος Παγγαίου σχετικά με την πτώση του αεροσκάφους Antonov στην Καβάλα.

«Επείγουσα Ανακοίνωση Προσοχή !!!!Όσοι πολίτες αγρότες κινούνται στην περιοχή γύρω από το αεροπορικό δυστύχημα και εντοπίσουν τα παρακάτω πυρομαχικά να ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ τον Δήμο Παγγαιου, τηλ επικοινωνίας 693 6108070 ή την Ελληνική Αστυνομία !!!»