Σύψας: Δεν θα διστάσουμε να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια
3 years, 1 month ago
6

Τη βούληση των ειδικών να ζητήσουν εκ νέου το κλείσιμο των σχολείων, αν ανατραπούν τα επιδημιολογικά δεδομένα εξέφρασε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Νίκος Σύψας.

«Εξετάζαμε πολύ προσεκτικά τα στοιχεία. Η Αττική παρόλο που έχει κακά επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες διασποράς», είπε στον ΣΚΑΪ, υπενθυμίζοντας ότι και σε παλαιότερη εισήγηση της επιτροπής, είχε αποφασιστεί ότι στις κόκκινες περιοχές θα ανοίξουν τα γυμνάσια και όχι τα λύκεια, κάτι που θα συμβεί από Δευτέρα και την Αττική.

«Αν χτυπήσει καμπανάκι θα ανατραπούν όλα άμεσα. Δεν θα έχουμε δισταγμό να κλείσουμε ξανά τα σχολεία, ειδικά τα Λύκεια», διεμήνυσε.

«Τα πάντα μπορεί να ανατραπούν»

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα ή και νωρίτερα. «Ο κίνδυνος για επιδημική έκρηξη ελλοχεύει. Μπορεί τα πάντα να ανατραπούν από μέρα σε μέρα»,πρόσθεσε.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ ενός καθολικού lockdown. «Εγώ θα επιθυμούσα να υπάρχει ένα καθολικό lockdown για δυο εβδομάδες, μέχρι να πέσει η επιδημία, αλλά υπάρχει και η οικονομία. Πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή», τόνισε.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενοι δύο μήνες, δηλαδή ο Φεβρουάριος και ο Μάρτιος θεωρούνται επιδημιολογικά ασταθείς και σημείωσε ότι μέχρι το Μάρτιο θα έχουμε μέτρα, τα οποία θα ανατρέπονται αναλόγως των συνθηκών.