ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για αφισοκόλληση: Φασιστική πρακτική ο εκφοβισμός βουλευτών
1 year, 2 months ago
6

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με αφορμή την αφισοκόλληση με πρόσωπα πολιτικών σε σημεία της πόλης και το ερώτημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;».

«Οι αφίσες αφορούν σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού. Η στοχοποίηση και ο εκφοβισμός βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου αποτελεί καθαρή φασιστική πρακτική και περιμένουμε από ΟΛΑ τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη πράξη» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους.

Αναλυτικά ανακοίνωση:

Αφίσες με τα πρόσωπα βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναρτήθηκαν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Οι αφίσες αφορούν σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού. Η στοχοποίηση και ο εκφοβισμός βουλευτών του ελληνικού κοινοβουλίου αποτελεί καθαρή φασιστική πρακτική και περιμένουμε από ΟΛΑ τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη πράξη. Ιδίως από τη ΝΔ η οποία οφείλει να πάρει αποστάσεις και να σταματήσει να σιωπά.
Επίσης περιμένουμε από τις διωκτικές αρχές να δράσουν άμεσα και να φέρουν σύντομα τους υπευθύνους ενώπιον της δικαιοσύνης. Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμη φορά τονίζουμε πως κανένα στέλεχος, μέλος ή βουλευτής μας δεν εκφοβίζεται και δεν πρόκειται να υποχωρήσει μπροστά σε τέτοιες εγκληματικές μεθόδους.

Παράλληλα τέσσερα άτομα συνέλαβε η αστυνομία σε Γρεβενά και  Κοζάνη γιατί κολλούσαν αφίσες με τα πρόσωπα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.