Τα F-35 πάνω από την Ακρόπολη -Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «Ηνίοχος 2019»
11 months, 12 days ago
6

Εντυπωσιακές εικόνες χάρισαν στους Αθηναίους τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας που διέσχισαν τον αττικό ουρανό από τις 18:20 έως τις 18:30, στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2019».

Τα βλέμματα έκλεψαν τα ολοκαίνουργια F-35 της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας που πέταξαν δίπλα σε F-16 Block, F-4 Μιράζ-2000, Τορνέιτο, Φάντομ, τα «ιπτάμενα ραντάρ» EMB-145H AEW&C και AAR Tankers.

Η πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2019», διεξάγεται με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Ισραήλ και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η άσκηση εξελίσσεται σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών δυνάμεων από την Ελλάδα αλλά και από άλλα συμμαχικά κράτη, καθώς και δυνάμεων του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού.

Αντικειμενικός σκοπός της άσκησης είναι να παρέχει ρεαλιστική επιχειρησιακή εκπαίδευση σε συνθήκες που προσομοιάζουν ένα σύνθετο, πολλαπλών απειλών περιβάλλον μάχης, ώστε να μεγιστοποιήσουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα της πολεμικής αεροπορίας.

Η άσκηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12 Απριλίου.

Δείτε τις εντυπωσιακές εικόνες πάνω από την Αθήνα:
 

Σχηματισμοί αεροσκαφών πάνω από την Αθήνα -Φωτογραφία: Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΥπερπτήσεις αεροσκαφών πάνω από την Αθήνα στο πλαίσιο της άσκησης «Ηνίοχος 2019»-Φωτογραφία: Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΕντυπωσιακοί σχηματισμοί μαχητικών αεροσκαφών πάνω από την Αθήνα -Φωτογραφία: Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΑψογη ευθυγράμμιση και ακρίβεια στα πολεμικά μαχητικά -Φωτογραφία: Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣΜαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Ακρόπολη -Φωτογραφία: Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ