Τασία ΣΥΡΙΖΑ: «Αν στην Ελλάδα δεν χωράνε οι μετανάστες, δεν χωράνε και τα βρέφη και οι συνταξιούχοι»
3 years, 2 months ago
6

Η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μετανάστευσης Τασία Χριστοδουλοπούλου και νυν Αντιπρόεδρος της Βουλής είχε εκτιμήσει ότι η ροή των προσφύγων προς την Ελλάδα αυξήθηκε λόγω του πολέμου στη Συρία. Τι λέει για τις σκηνές που στήνονται.

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, σε συνέντευξή της στην Εφημερίδα των Συντακτών, για την αντιμετώπιση της αυξημένης ροής προσφύγων προς την Ελλάδα, τόνισε ότι πρόκειται για πρόσφυγες και όχι για μετανάστες και πρόσθεσε ότι πρέπει να αναζητηθούν χώροι από την περιφέρεια, τους δήμους και τον στρατό όπου θα εγκατασταθούν σκηνές για να φιλοξενούνται άνθρωποι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία ταυτοποίησης, ώστε να μην στοιβάζονται στα λιμεναρχεία και αστυνομικά τμήματα.

«Στην Ελλάδα δεν χωράνε συνταξιούχοι γιατί έχουν ναυαγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν χωράνε νέοι γιατί η ανεργία έχει αυξηθεί, δεν χωράνε τα μωρά γιατί δεν υπάρχουν βρεφονηπιακοί σταθμοί. Προφανώς δεν χωράνε και οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, γιατί δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας και δομές. Αλλά αυτό δεν λέει τίποτα», απαντά η υπουργός σε όσους ισχυρίζονται πως στη χώρα μας δε χωράνε άλλοι πρόσφυγες.

Εξισώνει λοιπόν τους μετανάστες με τους Έλληνες συνταξιούχους, τους Έλληνες άνεργους νέους ακόμα και με τα βρέφη τα οποία είχαν την ατυχία να γεννηθούν στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης.