Τάσος Μπερδέσης: Ο πυγμάχος που είχε φτάσει μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τον γάζωσαν με καλάσνικοφ
2 years, 9 months ago
6

O γνωστός πυγμάχος και πρωταθλητής Τάσος Μπερδέσης είναι ο άνδρας που δολοφονήθηκε στη μέση του δρόμου στη Βάρη από αγνώστους οι οποίοι το πρωί της Δευτέρας τον γάζωσαν με καλάσνικοφ.

Η εκτέλεση έγινε το πρωί επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, την ώρα που το θύμα κατευθυνόταν προς τον πυγμαχικό σύλλογο που υπάρχει στο σημείο.

Τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ στη μέση του δρόμου, ρίχνοντάς του στο κεφάλι. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ ο πυγμάχος, ο οποίος στο παρελθόν έχει υπάρξει πρωταθλητής στην κατηγορία του, ήταν γνωστός στις Αρχές.

Το θύμα της νέας δολοφονίας είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη πριν από μερικά χρόνια, όταν είχε κερδίσει το ριάλιτι επιβίωσης Survival Secret.

Το περιστατικό όπως φαίνεται ανήκει στον «πόλεμο» που έχει ανοίξει εδώ και μήνες στον χώρο της νύχτας.

Πολυτελές μαύρο τζιπ τον πλησίασε και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό.

Μάλιστα έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για απόπειρα δολοφονίας και είναι είναι πρώην κατάδικος, γνωστός στον χώρο της νύχτας.

Φέρεται επίσης να είχε διασυνδέσεις με ανθρώπους της νύχτας και να είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.

Ποιος ήταν

Ό Τάσος Μπερδέσης ήταν αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους Έλληνες πυγμάχους των τελευταίων 20 ετών περίπου και ίσως ο καλύτερος της κατηγορίας του και σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο. Αν και ξεκίνησε στα 12 του με Καράτε ήταν η πυγμαχία το 1993 που τον κέρδισε.

Ο Τάσος Μπερδέσης είχε από χρόνια μπερδέματα με το νόμο. Πριν από μερικά χρόνια κατηγορήθηκε για συμμετοχή του σε κυκλώματα της νύχτας και επί 1,5 χρόνο αναζητούταν από την αστυνομία. 

«Το 2008 στην Πάτρα συνέλαβαν πολύ κόσμο. Υποτίθεται ότι ήθελαν να εξαρθρώσουν τα κυκλώματα της νύχτας στην πόλη. Όποιος ήταν πυγμάχος τότε θεωρούνταν στιγματισμένος. Εγώ δούλευα σε μαγαζιά ως υποδοχή και εξαιτίας αυτής μου της ιδιότητας βρέθηκα μπλεγμένος στην όλη ιστορία. Στο δικαστήριο όμως αθωώθηκα και μάλιστα ομόφωνα. Ξέρεις τι είναι να έχεις το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς και ξαφνικά να προκύπτουν από το πουθενά κατηγορίες και να σου απαγορεύουν να πας οπουδήποτε; Η φυλακή ήταν μεγάλη εμπειρία. Από τη μια μου κόστισε , από την άλλη όμως έμαθα πολύτιμα πράγματα. Η ζωή σε ρίχνει κάτω. Εσύ επιλέγεις αν θα σηκωθείς», τόνισε.

Όσο ήταν φυγόδικος έμενε στη Βουλγαρία, ενώ όταν ήταν στην Αθήνα πήγαινε στον Άγιο Κοσμά για προπονήσεις. Ενώ τον έβλεπαν αρκετοί κανείς δεν τον κάρφωσε, γιατί ήξεραν ότι ήταν αθώος. Στη συνέχεια όμως είχε να αντιμετωπίσει ακόμη μια δυσκολία, αφού κατηγορήθηκε για τον θάνατο συναθλητή του.

«Και εκεί αθωώθηκα. Το παιδί ήταν από τους πιο αγαπημένους μου φίλους. Είχε ένα ατύχημα με την μηχανή, από το οποίος όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική έρευνα, προκλήθηκε ένα ανεύρυσμα, που δυστυχώς έσπασε κατά την διάρκεια του αγώνα. Μου κόστισε πολύ. Επί ενάμιση χρόνο δεν έπαιζα σε αγώνες. Με πλήγωσε πολύ. Ήταν σαν αδελφός μου. Η μοίρα έπαιξε ανελέητα μαζί μου, όμως δεν λύγισα ποτέ». Είχε δηλώσει παλιότερα ο πυγμάχος.

 Καριέρα

Από το 1999 και από το 2000 και μετά δεν έχασε ποτέ από Έλληνα αθλητή. Κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα Α΄ κατηγορίας το 2002 στα – 75 κιλά, το 2007 στα -81 κιλά και ξανά το 2011 στην ίδια κατηγορία. Το 2006 κέρδισε το Πανευρωπαϊκό, τo 2007 κέρδισε το κύπελλο Ακρόπολις, έχει κερδίσει τα Χρυσά Γάντια της Ελλάδας ενώ είχε πάρει και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία το 2012 στο No Limits 17 στην πατρίδα του την Πάτρα όπου σε ένα κατάμεστο γήπεδο κέρδισε εντυπωσιακά τον Basser Belkir και ξεκίνησε ένα μεγάλο νικηφόρο σερί και αήττητο που κρατάει μέχρι και σήμερα, κόντρα σε πολλούς δυνατούς πυγμάχους από όλο τον κόσμο.

Ο Μπερδέρσης θα παρέμενε το Main event του Νο Limits για άλλα 4 events και θα κερδίσει όποιον αντίπαλο βρεθεί μπροστά του. Το 2015 θα κερδίσει στο Best Fighter 2015 τον Έντι Παλτατζή με επιβλητική εμφάνιση και θα αποδείξει για άλλη μια φορά ότι στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο! Το 2016 θα ενταχθεί στο δυναμικό του Συνδέσμου Επαγγελματικής Πυγμαχίας και θα αγωνιστεί στην Γερμανία με τον Πολωνό Przemyslaw Pikulik τον οποίο και θα κερδίσει με τρομερό νοκ άουτ! Με αυτή τη νίκη θα φτάσει το ρεκόρ του στο boxrec, την πυγμαχική βίβλο, στο 5-0 και βάζει πλώρη για μεγάλες διακρίσεις στο εξωτερικό.