Τασούλας: Ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής
2 years, 1 month ago
6

Την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής

Την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας μετά το χθεσινό επεισόδιο στη Βουλή.

«Ο κ. Πολάκης τήρησε με την ανοχή που επεδείχθη το νόμο, μίλησε και για τον αναπτυξιακό νόμο, έκρινε μια δικαστική απόφαση και είπε ότι δεν παρεμπόδισε το βήμα της Βουλής.

»Δεν θα συνεχίσω αυτή την κουβέντα. Το αν παρεμπόδισε το βήμα, εν ονόματι του κώδικα δεοντολογίας και του σχετικού κανονισμού της Βουλής, θα το εξηγήσει στην Επιτροπή Δεοντολογίας στην οποία θα παραπεμφθεί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.

Με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά, ο πρόεδρος της Βουλής απαντά στον κ. Πολάκη ο οποίος επανερχόμενος στο βήμα τόνισε -απευθυνόμενος στο προεδρείο- πως χθες «δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας, αλλά ο προεδρεύων κ. Αθανασίου έκανε κατάλυση της διαδικασίας».

Παράλληλα, σημείωσε πως «αυτό που κατάλαβα από την τοποθέτηση του κ. Τασούλα και του κ. Οικονόμου είναι ότι καταδικάζετε αυτή την πρακτική», ενώ για το γεγονός πως δεν κατέβηκε από το βήμα, ο κ. Πολάκης τόνισε πως «εγώ περίμενα εσάς (κ. Τασούλα) να μου βάλετε μομφή ή να συνεχίσω».

Δείτε το βίντεο

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

00:00
01:08

Οικονόμου: Η Ελλάδα αλλάζει, ο ΣΥΡΙΖΑ όχι

Στην παρέμβασή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τόνισε πως οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ διχάζουν και λασπολογούν.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «συνειδητή επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζει τους τόνους και να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα». «Εμείς θα παραμείνουμε ψύχραιμοι και προσηλωμένοι στη δουλειά μας», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα όσα ακούστηκαν περί τρομοκρατίας από την κυβέρνηση, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «η παράταξη αυτή είναι η παράταξη που έχει πληρώσει πολύ βαρύ φόρο αίματος από την τρομοκρατία» και -όπως είπε- «είναι επικίνδυνο να διχάζεται με τέτοιες πολιτικές. Η Ελλάδα αλλάζει, εσείς δεν μπορείτε να αλλάξετε».

Ενώ άσκησε κριτική στον Γιάννη Ραγκούση για τη φράση «τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες», λέγοντας ότι «σήμερα έχουν γίνει τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις. Αυτό που λέω, είναι ότι σήμερα φασίστες εγκληματίες τραμπουκοι βάλανε γκαζάκια σε δημοσιογράφους και αστυνομικούς. Οι τραμπουκοι του Ρουβίκωνα έχουν πάει σε καμιά 15αριά σπίτια υπουργών το τελευταίο διάστημα.

»Η παράταξη που κυβερνάει έχει πληρώσει φόρο αίματος από την τρομοκρατία. Είναι επικίνδυνο αυτό που λέτε. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα σας. Είναι επικίνδυνο να φλερτάρετε με αυτές τις διχαστικές λογικές».

in.gr