Τέμπη: Νεκρές δίδυμες αδελφές από την Καλαμπάκα – Θρήνος και για την ξαδέρφη τους
29 days ago
6

Διαρκώς δημοσιεύονται λεπτομέρειες για επιβάτες που χάθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών.

Νέα παιδιά τα περισσότερα φοιτητές που ταξίδευαν από Αθήνα για Θεσσαλονίκη είναι στην πλειοψηφία τους, τα θύματα από τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη.

Στην Καλαμπάκα επικρατεί θρήνος καθώς τρία κορίτσια, δίδυμες αδελφές και η πρώτη τους ξαδέρφη, όλες φοιτήτριες, συγκαταλέγονται ανάμεσα στη μακάβρια λίστα των νεκρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, έχει γίνει ήδη η αναγνώρισή τους, ενώ η είδηση έχει βυθίσει στο πένθος την Καλαμπάκα καθώς πρόκειται για πολύ γνωστή οικογένεια, με έντονη επιχειρηματική δράση στην πόλη.

Θρήνος στην Καλαμπάκα

Συντετριμμένος ο Πρόεδρος του «Ερυθρού Σταυρού» Λάρισας δήλωσε: Μία ώρα μετά το συμβάν το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε σάκους με άψυχα σώματα

«Είναι τραγικές οι εικόνες. Μια οικογένεια έχει χάσει δύο κόρες 20 χρονών» δήλωσε η Ελισάβετ Καρανίκα, πρόεδρος του «Ερυθρού Σταυρού» στην Λάρισα.

Έκκληση για αίμα απευθύνουν οι υγειονομικές αρχές σε Λάρισα, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη που έχουν αναλάβει το βαρύ φορτίο για την περίθαλψη των 130 τραυματιών από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε τουλάχιστον 36 επιβάτες. Η Eλισάβετ Καρανίκα, πρόεδρος «Ερυθρού Σταυρού» Λάρισας μίλησε για όλα αντιμετώπισε όταν βρέθηκε στο σημείο της ανείπωτης τραγωδίας καθώς και για τις αυξημένες ανάγκες για αίμα.

«Βρεθήκαμε στο σημείο του ατυχήματος με 20 εθελοντές από τη Λάρισα, την Ελασσόνα και την Κατερίνη. (Είδαμε) απόκοσμες εικόνες. Το ένα βαγόνι καιγόταν. Βοηθήσαμε όπως μπορούσαμε. Αυτό που μπορέσαμε και κάναμε ήταν να βοηθήσουμε το ΕΚΑΒ και την Πυροσβεστική να μεταφέρει σάκους με άψυχα σώματα» δήλωσε στις «Συνδέσεις» της ΕΡΤ η κ. Καρανίκα.

Πηγή: newpost.gr