Τέμπη: Τριήμερο πένθος στην Κύπρο για τους δύο φοιτητές – Δημοσία δαπάνη η κηδεία τους
1 year, 1 month ago
6

Με βαθιά οδύνη, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός της ταυτοποίησης των σορών των δύο Κυπρίων φοιτητών, Κυπριανού Παπαϊωάννου και Αναστασίας Αδαμίδου που επέβαιναν της μοιραίας αμαξοστοιχίας στην Ελλάδα.

Οκος Χριστοδουλίδης εκφράζει τα ειλικρινή και βαθιά συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο Κυπρίων φοιτητών, όπως και όλων των θυμάτων, καθώς και την αμέριστη συμπαράσταση της Πολιτείας.

Όπως ανακοίνωσε η κυπριακή Προεδρία , με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κόστος μεταφοράς των σορών των δύο νεαρών φοιτητών, αλλά και της επιστροφής των μελών των οικογενειών της στην Κύπρο θα καλυφθεί από το κράτος. Η κηδεία των δύο Κυπρίων φοιτητών θα καλυφθεί δημοσία δαπάνη.

Ο Πρόεδρος Ν. Χριστοδουλίδης κηρύσσει εξάλλου τριήμερο πένθος μέχρι τη μέρα της κηδείας, ενώ έδωσε οδηγίες όπως όλα τα μέλη της κυβέρνησης απόσχουν από οποιεσδήποτε δημόσιες εκδηλώσεις.

Η οικογένεια της 24χρονης φοιτήτριας από την Κύπρο, Αναστασίας Αδαμίδου, ενημερώθηκε για την ταυτοποίηση της σορού της.

Η Αναστασία είχε πάρει το πτυχίο της στην οδοντιατρική και βρισκόταν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο ΑΠΘ. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχε φύγει από τη Θεσσαλονίκη για εκδρομή με φίλες της στη Βουλγαρία.

Στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα για την ορκωμοσία μιας άλλης φίλης της. Δυστυχώς στην επιστροφή της επέλεξε το ταξίδι με τον σιδηρόδρομο.

Η σορός της ταυτοποίηθηκε με DNA και οι γονείς της βρίσκονται από χθες στην Ελλάδα, όπου και ενημερώθηκαν για τον θάνατο του παιδιού της.

Η σορός του 23χρονου Κυπριανού Παπαϊωάννου που ανευρέθηκε μέσα στα συντρίμμια ταυτοποιήθηκε χθες βράδυ. Ηταν φοιτητής Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το 3ο από τα έξι παιδιά της οικογένειας. Ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινότητά του, με τους συγχωριανούς του να μιλάνε για αυτόν  με τα καλύτερα λόγια.

Οι Αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας θα αναλάβουν όλα τα διαδικαστικά για τον επαναπατρισμό της σορού του Κυπριανού Παπαϊωάννου, όπως αναφέρει ο ΑΝΤ1 Κύπρου.

«Κύπρο μας καλό σου ταξίδι…» έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook το Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου.

«Η αγάπη του για τη Βυζαντινή Μουσική τον οδήγησε στο Μουσικό Σχολείο Αμμοχώστου, με κύρια κατεύθυνση την Ψαλτική Τέχνη.

Αποφοίτησε από το σχολείο μας το 2018 με ΑΡΙΣΤΑ και μετά τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως καταδρομέας, συνέχισε με τις σπουδές του στη Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης» προστίθεται, μεταξύ άλλων, στην ανάρτηση.