Τελεσίγραφο στους κλινικάρχες της Θεσσαλονίκης: Δώστε τώρα 200 κλίνες Covid-19 – Αρνητική η απάντησή τους
3 years, 4 months ago
6

Ασφυξία στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού με το υπουργείο Υγείας να αναζητά επείγουσες λύσεις για τη νοσηλεία των ασθενών.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης, το υπουργείο Υγείας απέστειλε «τελεσίγραφο» στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να δώσουν άμεσα 200 κλίνες για COVID-19, αλλιώς θα προχωρήσει σε επίταξη.

Σε έγγραφο του ο Γενικός Γραμματέας ζητάει άμεσα 200 κλίνες για περιστατικά COVID-19 από τις ιδιωτικές κλινικές, αλλιώς θα πάει στο αναγκαστικό μέτρο της καθολικής επίταξης.

Όπως αναφέρει το έγγραφο του υπουργείου που παραθέτει το protothema.gr το τελεσίγραφο λήγει σήμερα το βράδυ στις 9.00μ.μ.

Δείτε το έγγραφο

covid_klines

Γέμισαν οι ΜΕΘ σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο

Η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης βρίσκεται σε οριακό σημείο και αυτό αποτυπώνεται και στους αριθμούς των ΜΕΘ που είναι κατειλημμένες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, πλήρεις είναι οι ΜΕΘ Covid-19 σε ΑΧΕΠΑ, Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο.

Πιο συγκεκριμένα,  στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημερεύει σήμερα, μέσα σε πέντε ώρες, προσήλθαν 170 πολίτες με τους παραπάνω από τους μισούς να είναι ύποπτοι για κορονοϊό ή νοσούντες ενώ η εφημερία ξεκίνησε με πληρότητα στις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ίδια κατάσταση και στο ΑΧΕΠΑ που έκλεισε την εφημερία με πληρότητα στις ΜΕΘ, 90 νέες εισαγωγές, 20 ύποπτα κρούσματα και δύο διασωληνώσεις.

Χωρίς κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που ξεκινά την εφημερία το πρωί της Παρασκευής.

Αρνητική η απάντηση

Ο πρόεδρος της ΠΕΙΚ, Γρηγόριος Σαραφιανός, μιλώντας στο protothema.gr είπε ότι η απάντηση που έδωσαν οι κλίνικάρχες στο υπουργείο ήταν αρνητική. «Δεν μπορούμε να νοσηλεύουμε ταυτόχρονα ασθενείς με κορονοϊό και χωρίς κορονοϊό διότι θα υπάρξει μετάδοση του ιού σε αυτούς που δεν έχουν έρθει σε επαφή μαζί τους τότε θα έχουμε και αστικές και ποινικές ευθύνες» σημείωσε. Θα είναι εγκληματικό είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε ότι κάθε ημέρα οι ιδιωτικές εκλινικές της Θεσσαλονίκης παίρνουν περιστατικά non covid από τα νοσοκομεία της πόλης.

Τζιτζικώστας: Η πόλη δέχεται επίθεση

Την κατάσταση που επικρατεί στην Θεσσαλονίκη περιέγραψε γλαφυρά ο περιφέρειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας λέγοντας στο MEGA ότι η “πόλη δέχεται επίθεση” .

Στο πλαίσιο αυτό, έχει ζητηθεί από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να συνδράμει και να έχει διαθέσιμη αμαξοστοιχία στη Θεσσαλονίκη ώστε να μεταφερθούν με ένα δρομολόγιο περισσότεροι ασθενείς με Covid-19 σε νοσοκομεία της Αττικής. Η αμαξοστοιχία έχει ήδη φθάσει στη Θεσσαλονίκη και διαθέτει έξι βαγόνια πούλμαν.

Την ίδια στιγμή, κρούσματα εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη, ενώ στην περιοχή καταφθάνουν νοσηλευτές και γιατροί για να βοηθήσουν συναδέλφους τους.

protothema.gr