Τέλος οι ηθοποιοί Φιλιππίδης, Χαϊκάλης, Κιμούλης: Τους διέγραψαν οριστικά από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών
1 year, 11 months ago
6

Η οριστική διαγραφή από το ΣΕΗ αποφασίστηκε για τους ηθοποιούς Γιώργο Κιμούλη, Πέτρο Φιλιππίδη και Πέτρο Χαϊκάλη, μετά την πολύωρη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε.

 

Ειδικότερα, κατά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), αποφασίστηκε -κατά πλειοψηφία- η δια βίου διαγραφή από το Σωματείο των ηθοποιών για Γιώργο Κιμούλη, Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη.

Η ανάρτηση της Δώρας Χρυσικού για την οριστική διαγραφή από το ΣΕΗ των ηθοποιών

Την απόφαση σχολίασε στο προφίλ της στο facebook η ηθοποιός Δώρα Χρυσικού, υπογραμμίζοντας «Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τους ηθοποιούς, και τον κλάδο γενικότερα. Στη γενική συνέλευση του ΣΕΗ, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η δια βίου διαγραφή του Γιώργου Κιμούλη, του Παύλου Χαϊκάλη και του Πέτρου Φιλιππίδη. Σήμερα είναι μέρα χαράς, δικαίωσης, και ανάσας.

 

Μια μεγάλη αγκαλιά στα γενναία κορίτσια και αγόρια που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν τους κακοποιητές τους, μια μεγάλη αγκαλιά σε όσους στέκονται δίπλα τους, και ένα τεράστιο ευχαριστώ στο Πειθαρχικό και Δοιηκητικό Συμβούλιο του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ, που σήκωσε στις πλάτες του με αντικειμενικότητα, ευαισθησία και γενναιότητα τις καταγγελίες του #metoo του ελληνικού θεάτρου. Ο χώρος μας εξυγιαίνεται.

Ας είναι η αρχή για καλύτερες μέρες. Ο αγώνας είναι πολλαπλός και πολυποίκιλος για συλλογικες συμβάσεις, καλύτερες εργασιακές συνθήκες, και έχουμε δρόμο μπροστά μας. Σήμερα όμως είναι μέρα συγκίνησης, μια μεγάλη νίκη του συλλογικού. Σήμερα νιώθω περήφανη για όλους μας».

 

enimerotiko.gr