Τέλος στη χρήση χαρτιού από τον δήμο Πυλαίας – Εφοδιάστηκαν με tablet οι υπάλληλοι [εικόνα]
1 year, 1 month ago
6

Πρωτοβουλία με στόχο τη δραστική μείωση της κατανάλωσης χαρτιού, αλλά και τον περιορισμό της γραφειοκρατίας στις δημοτικές υπηρεσίες ανέλαβε ο δήμος Πυλαίας Χορτιάτη.

Στην καθιερωμένη πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το 2019, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, παρουσία του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, πρόσφερε στον καθένα από τους συνολικά 42 δημοτικούς συμβούλους και στον δήμαρχο αλλά και σε όλους τους υπαλλήλους του γραφείου του δημοτικού συμβουλίου από ένα εξελιγμένο tablet. 
Σκοπός της πρωτοβουλίας, όπως τονίστηκε, είναι να καταργηθούν πλήρως έγγραφα και έντυπα που χρησιμοποιούνται σε κάθε συνεδρίαση και να διευκολυνθεί μέσω της ηλεκτρονικής επικοινωνίας η πρόσβαση των δημοτικών συμβούλων στα συγκεκριμένα αρχεία, όπως αναφέρει το voria.gr.

«Προτεραιότητα μας είναι να αναπτύξουμε περαιτέρω την ηλεκτρονική επικοινωνία με όλα τα οφέλη που προκύπτουν για τον δήμο μας και με αυτή τη φιλοσοφία σας παραδίδουμε σήμερα τα εξελιγμένα αυτά τάμπλετ, τα χρήσιμα αυτά ηλεκτρονικά εργαλεία, που θα κάνουν τη δουλειά σας πιο εύκολη και θα βοηθήσουν στο έργο σας. Πολύ σημαντικά όμως θα είναι τα οικολογικά οφέλη που θα προκύψουν, καθώς η ηλεκτρονική επικοινωνία είναι μια εφαρμογή φιλική προς το περιβάλλον και θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε τη χρήση του χαρτιού. Φανταστείτε την τεράστια ποσότητα χαρτιού, τόνους ολόκληρους που θα εξοικονομήσουμε από φέτος, από τον πρώτο κιόλας χρόνο εφαρμογής της ιδέας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό βήμα του δήμου μας και να είστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν και άλλα παρόμοια βήματα προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Γεράνης.