Τέλος τα δήθεν αρνητικά self test των μαθητών, στο τραπέζι τεράστιες αλλαγές στα σχολεία
2 years, 7 months ago
6

Αλλαγές στα self test των μαθητών εξετάζονται από τους ειδικούς, προκειμένου να μην μπορεί να γίνει αλλοίωση του αποτελέσματος.

 

Πιο συγκεκριμένα, η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου υπογράμμισε ότι υπάρχουν σκέψεις τα self test να γίνονται στα σχολεία, ώστε να μην μπορούν να δηλώνονται ψευδή αρνητικά αποτελέσματα.

«Δεν θέλουμε τα παιδιά να αρπάξουν covid, γιατί θα έχουν συνέπειες. Από τη στιγμή που θα γίνονται δύο self test για να είμαστε σίγουροι ότι είναι θετικό ή αρνητικό, νομίζω ότι αυτό είναι καλό. Έχει ξανασυζητηθεί το θέμα το να γίνουν εντός του σχολείου» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Πως μπορεί να μπει φρένο στα ψευδή αρνητικά self test των μαθητών

Η ίδια, μιλώντας στο Mega, επεσήμανε πως τα παιδιά 12 – 17 ετών, θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, καθώς οι μελέτες δείχνουν πως δεν υπάρχουν παρενέργειες σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

 

«Δεν πρέπει να υπάρχει δισταγμός για να εμβολιστούν τα παιδιά. Δεν έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες στα παιδιά τα εμβόλια. Είναι ασφαλέστατα», σημείωσε.

Όσον αφορά τα μέτρα ατομικής προστασίας, τόνισε ότι θα αυστηροποιηθούν, όπως η χρήση μάσκας, προσθέτοντας ότι «θα ξαναθυμηθούμε τα μέτρα της μη φαρμακευτικής περίθαλψης, θα γίνουμε πιο αυστηροί. Δε θέλουμε τα παιδιά να αρπάξουν Covid».

 

Σχετικά με τη σημασία επιστροφής των μαθητών στα θρανία, η Ελένη Γιαμαρέλλου κατέληξε πως «5 στα 20 παθαίνουν κατάθλιψη και άγχος από την έλλειψη του σχολείου. Πρέπει να ξαναγυρίσουν στο σχολείο που αγαπάνε και είναι στο χέρι όλων μας».

enimerotiko.gr