Τέλος το φθηνό ψωμί! Τι λέει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών
2 years, 6 months ago
6

«Το τελευταίο εικοσαήμερο αυτό που συμβαίνει με τους λογαριασμούς του ρεύματος με τους παρόχους είναι μια καθαρή ληστεία»

Παρελθόν αποτελεί πλέον το φθηνό ψωμί καθώς η τιμή πώλησης του έχει αυξηθεί σημαντικά.

Για τις ανατιμήσεις των πρώτων υλών μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Μιχάλης Μούσιος στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι», τονίζοντας πως «από τις αρχές του χρόνου άρχισαν να φαίνονται κάποιες ανατιμήσεις σε όλες τις πρώτες ύλες που φτάνουν το 30%. Το χειρότερο από όλα είναι η ηλεκτρική ενέργεια»

«Το τελευταίο εικοσαήμερο αυτό που συμβαίνει με τους λογαριασμούς του ρεύματος με τους παρόχους είναι μια καθαρή ληστεία εναντίον όλων που χρησιμοποιούν την ηλεκτρική ενέργεια», επισήμανε ο πρόεδρος αρτοποιών, ενώ επισήμανε πως εξαιτίας της αύξησης της κιλοβατώρας, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες ανατιμήσεις, ανάγκασε τους αρτοποιούς να αυξήσουν τις τιμές στα ψωμιά.

Στο Βόλο ήδη καταγράφονται οι πρώτες αυξήσεις στο εν λόγω βασικό αγαθό με αποτέλεσμα ο κόσμος να διαμαρτύρεται για το αν τους συμφέρει να αγοράζουν καθημερινά ψωμί, προκειμένου να μην ξοδεύουν άσκοπα τα χρήματά τους.

«Η τιμή του ψωμιού και κάθε προϊόντος διαμορφώνεται ελεύθερα με ευθύνη του παραγωγού. Δεν μπορεί κανείς να καθορίσει την τιμή, ούτε το κράτος», ασημείωσε και πρόσθεσε ότι «τις προηγούμενες ημέρες ξεκινήσαν σιγά-σιγά οι ανατιμήσεις» ενώ εξήγησε πως «οι Έλληνες τρώνε συγκριτικά με πολλές ευρωπαϊκές χώρες», παρότι η Eurostat αναφέρει ότι είμαστε στη δωδέκατη θέση, όσον αφορά, την ακρίβεια στο ψωμί. «Η ΕΛΣΤΑΤ και η Eurostat συγκρίνουν τις τιμές των σούπερ μάρκετ και όχι των αρτοποιιών στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες».

Όπως ανέφερε ο κ. Μουσιο χαρακτηριστικά η τιμή του κιλού στα σούπερ μάρκετ είναι 4,40 €/κιλό, ενώ στα αρτοποιεία κυμαίνεται στα 2,20€/κιλό. «Εμείς σαν ομοσπονδία δύο φορές το χρόνο κάνουμε τιμοληψίες στα αρτοποιεία. Μη συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα».

newsbreak.gr