Τεράστιο φιάσκο στην Αττική Οδό: 1.200 οχήματα εγκλωβισμένα 22 ώρες μετά!
2 years, 2 months ago
6

Κραυγή αγανάκτησης από τους εγκλωβισμένους στην Αττική Οδό- Συγκλονιστικές μαρτυρίες – Για τόσες ώρες μέσα στο κρύο, χωρίς νερό και φαγητό εκατοντάδες οδηγοί – Κάποιοι έφυγαν και κοιμήθηκαν… στα πατώματα ξενοδοχείου

Σε εξέλιξη είναι από αργά χθες το απόγευμα επιχείρηση του στρατού, δυνάμεων της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας, καθώς και εθελοντών του Ερυθρού Σταυρού και του Χαμόγελου του Παιδιού, για τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων οδηγών που βρίσκονταν για ώρες ακινητοποιημένοι με τα οχήματά τους στην Αττική Οδό εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα» που πλήττει τη χώρα.

Η επιχείρηση ήταν ολονύχτια και συνεχίζεται. Οι περιγραφές ανθρώπων που έμειναν και κάποιοι από αυτούς παραμένουν ακόμα και μετά από 20 ώρες εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, συγκλονίζουν.

Για κάποιους πολίτες συμπληρώνονται  24 ώρες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι, χωρίς τροφή, νερό και θέρμανση μέσα στα αυτοκίνητά τους, χωρίς ακόμη και τώρα να γνωρίζουν τι τους περιμένει.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ είπε ότι απεγκλωβίστηκαν 1.800 οχήματα ενώ παραμένουν εγκλωβισμένα ακόμη περίπου 1.200! «Με την συνδρομή του στρατού, της ΕΚΑΜ της Αστυνομίας μοιράστηκαν στους εγκλωβισμένους 1.040 μάλλινες κουβέρτες. Ο κόσμος που εγκλωβίστηκε έχει καταταλαιπωρηθεί. Μερικοί εγκλωβίστηκαν για σχεδόν 20 ώρες» είπε ο κ.Θεοδωρικάκος, αναφέροντας πως στο αεροδρόμιο μεταφέρθηκαν περίπου 400 άνθρωποι ώστε να έχουν θέρμανση και στοιχειώδη φιλοξενία καθώς άνοιξε και ένα ξενοδοχείο πάνω στην Αττική Οδό.

Ο στρατός προσφέρει νερό και φαγητό στους οδηγούς 

Αττική Οδός - Απεγκλωβισμός 4

 

Προσπάθεια απεγκλωβισμού αυτοκινήτων 

Αττική Οδός 2

 

attiki-odos__6_
attiki-odos__4_
attiki-odos__5_

Οι πολίτες περιγράφουν στους ρεπόρτερ των τηλεοπτικών καναλιών και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απίστευτες στιγμές, απόλυτο χάος και σκηνές που σοκάρουν.

Οικογένειες με μικρά παιδιά εγκλωβίστηκαν ή παραμένουν εγκλωβισμένες στην Αττική Οδό και αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οδηγοί εγκλωβισμένοι έως και 20 ώρες στα οχήματά τους, με τα καύσιμα να έχουν τελειώσει.

attiki-odos-apegklwvismos__11_
attiki-odos-apegklwvismos__10_
attiki-odos-apegklwvismos__9_

Όχημα του στρατού βοηθά τους εγκλωβισμένους στην Αττική οδό και άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων μοιράζουν κουβέρτες:

stratos-attiki-odos__1_
stratos-attiki-odos__2_

«Αυτά τα πράγματα είναι πρωτόγονα!», λένε εξοργισμένοι.

«Δεν έχουμε καμία βοήθεια από πουθενά – Γυναίκα υπέστη σοκ»

«Είναι αδιάφοροι, όχι ανίκανοι – Δεν υπάρχει ενημέρωση»

Οι μαρτυρίες των εγκλωβισμένων ή συγγενών τους στo twitter συγκλονίζουν.

Στη Πλακεντίας, οδηγοί έχουν μπει στο τούνελ για να μην ξεπαγιάσουν και να περάσουν εκεί τη νύχτα.

«Ο πατέρας μου είναι από τη 1 η ώρα στη Κάντζα εγκλωβισμένος και με καρδιά και ζάχαρο, αν πάθει κάτι ποιος θα πάρει ευθύνη ???», αναρωτιέται μια άλλη χρήστης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Άλλοι δεν μπορούν να πιστέψουν τι δουλεία έχουν τα ΕΚΑΜ στα χιόνια, ενώ αρκετοί καταγγέλουν την αδιαφορία.

Ο δημοσιογράφος Άκης Παυλόπουλος, έμεινε 17 ώρες εγκλωβισμένος στην Αττική Οδό.

Απελπισμένοι οι περισσότεροι εγκλωβισμένοι για ώρες στην Αττική Οδό

Εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού κοιμούνται… στα πατώματα ξενοδοχείου

Αγανάκτηση, οργή, εξάντληση! Με αυτά τα συναισθήματα ήρθαν αντιμέτωποι οι εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού, οι οποίοι έζησαν έναν εφιάλτη για πολλές ώρες το βράδυ της Δευτέρας λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς»!

Εξουθενωμένοι από την κούραση, πολλοί από αυτούς επέλεξαν να κοιμηθούν… στα πατώματα ξενοδοχείου στο ύψος της Κάντζας που άνοιξε τις πόρτες του για να τους φιλοξενήσει σε ένα ζεστό και ασφαλές μέρος.

Δείτε τις απίστευτες φωτογραφίες:

egklwvismenoi_ksenodoxeia4
egklwvismenoi_ksenodoxeia

Πηγή: xploremykonosnews