Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε μήνυση στον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων στο νοσοκομείο Ρίου!
1 year, 8 months ago
6

Ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης αποκάλυψε ότι είχε προειδοποιήσει τον Δασκαλάκη για εγκληματική ενέργεια σε βάρος της Τζωρτζίνας – Εκτός από την μήνυση, ο Δασκαλάκης απαγορεύει τη δημοσίευση φωτογραφιών του ιδίου και των τριών παιδιών

Μήνυση σε βάρος τριών ατόμων κατέθεσε ο Μάνος Δασκαλάκης για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω τηλεοπτικών και διαδικτυακών εκπομπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ανάμεσα στα πρόσωπα που μηνύει ο Δασκαλάκης είναι και ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο γιατρός που φρόντισε τη Τζωρτζίνα στην Πάτρα.

Θυμίζεται πως σε διαδικτυακή εκπομπή της Κυριακής, ο Ανδρέας Ηλιάδης είπε για τον Μάνο Δασκαλάκη πως ήταν «ενήμερος ότι είχα σοβαρές υπόνοιες ότι υπάρχει εγκληματική ενέργεια» και τόνισε με νόημα πως κανένας από τους συγγενείς στην Πάτρα δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει στο νοσοκομείο για την άτυχη Τζωρτζίνα.

Οι δικηγόροι του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας και Δημήτρης Γεωργακόπουλος, εξέδωσαν δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρουν:

«Σήμερα υπεβλήθησαν από τον εντολέα μας Εμμανουήλ Δασκαλάκη ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών εγκλήσεις (μηνύσεις) κατά προσώπων, τα οποία το τελευταίο διάστημα, μέσω τηλεοπτικών-διαδικτυακών εκπομπών, τέλεσαν εις βάρος του τα αδικήματα της δημόσιας εξύβρισης, της δημόσιας δυσφήμησης και της δημόσιας συκοφαντικής δυσφήμησης. Για τα σχόλια στα οποία τα πρόσωπα αυτά προέβησαν με αποκλειστικό σκοπό να τον εξυβρίσουν, να τον δυσφημήσουν και να τον συκοφαντήσουν, θα λογοδοτήσουν ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Εξυπακούεται πως ανάλογης αντιμετώπισης θα τύχουν και έτερα πρόσωπα τα οποία ήδη έχουν προβεί σε σχετικά σχόλια ή θα προβούν στο μέλλον.

Επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με Ν. 4624/2019, η δημοσίευση προσωπικών δεδομένων σε διαδικτυακούς τόπους, αποτελεί επεξεργασία (διάδοση) των δεδομένων αυτών και δεν επιτρέπεται να γίνεται χωρίς τη συγκατάθεση του προσώπου το οποίο αφορά. Ωσαύτως δεν επιτρέπεται σε κανέναν, μέσω οποιουδήποτε μέσου, άρα ούτε και μέσω της τηλεόρασης και του διαδικτύου, η παρουσίαση και δημοσίευση της φωτογραφίας ενός προσώπου σε τρίτους, η επεξεργασία, αναπαραγωγή ή η διάθεση της στο κοινό, καθώς και η αποτύπωση ή η εμφάνιση ή η προβολή της εικόνας κάποιου, χωρίς τη συναίνεση και συγκατάθεση του εικονιζομένου.

Δια της παρούσης ο εντολέας μας δηλώνει για τελευταία φορά ότι δεν συναινεί και εναντιώνεται ρητώς στη δημοσίευση εφεξής των φωτογραφιών τόσο του ιδίου, όσο και των τριών χαμένων τέκνων του, σε οποιαδήποτε μορφή. Επιφυλάσσεται δε για την υποβολή σχετικών μηνύσεων σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προς την επιθυμία του αυτή».