Θάνατος τριών παιδιων στην Πάτρα: Τι αποκαλύπτει ο ιατροδικαστής της 9χρονης Τζωρτζίνας
2 years, 1 month ago
6

«Ό,τι ανιχνεύεται το ψάχνουμε. Έχουμε καλά εργαστήρια στην Ελλάδα και δε θα χρειαστεί να στείλουμε κάτι στο εξωτερικό. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως»
Για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών στην Πάτρα, μίλησαν η γιατρός της Μαλένας, ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης αλλά και η παθολογοανατόμος που εξέτασε την Ίριδα στο «Χαμογέλα και Πάλι».

Διαβάστε επίσης: Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Τι λέει στενή φίλη της μητέρας των τριών κοριτσιών
Γιατρός Μαλένας: «Το παιδί δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια»
«Ο θάνατος της Μαλένας δεν οφείλεται ούτε στην λευχαιμία ούτε στην ηπατική ανεπάρκεια. Η κλινική εικόνα του παιδιού ήταν άριστη και η αιτία θανάτου δεν είναι η λαυχαιμία, γιατί η λευχαιμία δεν προκαλεί αιφνίδιο θάνατο, έχει εξέλιξη. Η Μαλένα δεν είχε ηπατικη ανεπάρκεια αυτό είναι αποδεδειγμένο από τις εξετάσεις που έγιναν την προηγούμενη μέρα. Ούτε κλινικά ούτε εργαστηριακά. Ήταν ένα παιδί χαρούμενο που έπαιζε και γελούσε μέχρι που έφυγε», ανέφερε αρχικά η γιατρός.

«Ο ιατροδικαστής ενδεχομένως να είδε κάποιες αλλοιώσεις στο ήπαρ που να έχουν σχέση με τα φάρμακα οι οποίες όμως δεν είχαν λειτουργικές συνέπειες. Το παιδί ήταν σε άριστη κατασταση, το να πεθαίνεις από ηπατική ανεπάρκεια, προηγείται μία λειτουργική διαταραχή του ήπατος. Δεν είναι αιφνίδιος θάνατος η ηπατική ανεπάρκεια», συμπλήρωσε.

«Μπορεί να έχεις κεραυνοβόλο ηπατική δυσλειτουργία, αλλά θα έχεις πρώτα κλινικά σημάδια, είσαι πτώμα, χάλια, πέφτεις σε κώμα. Το παιδί δεν είχε τίποτα, ήταν ένα αγγελούδι χαρούμενο. Δεν υπάρχουν δεδομένα από τί πέθανε το παιδί. Η ιατρική πρέπει να σκύψει πάνω από αυτό το θέμα, σε όλους τους τομείς της, γονιδιακά, τοξικολογικά, ψυχολογικά για να βρεθεί η απάντηση και να αναπαυθεί η ψυχούλα και των τριών παιδιών καθώς και η συνείδηση των γονιών. Δε το χωρά ανθρώπινος νους να έχουν φύγει έτσι 3 παιδιά», δήλωσε η γιατρός της Μαλένας στο «Χαμογέλα και Πάλι».

Ιατροδικαστής Τζωρτζίνας: «Μπορεί να βρεθεί ουσία που καταστέλλει το ανοσοποιητικό»
Ο ιατροδικαστής, Σωτήρης Μπουζιάνης, αποκάλυψε στο «Χαμογέλα και Πάλι», το στάδιο που βρίσκονται οι έρευνες, σχετικα με τα αίτια θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας.

«Πάμε σιγά σιγά προς το παρόν. Έχουν βρεθεί κάποιες φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες πρέπει να συγκριθούν με αυτές που έπαιρνε η Τζωρτζίνα, στην φαρμακευτική αγωγή της. Θα γίνει και ποσοτικός έλεγχος προκειμένου να δούμε σε τί ποσότητα συναντώνται και μετά να προχωρήσουμε στα βαρέα μέταλλα. Μπορεί να βρεθεί ουσία που καταστέλλει το ανοσοποιητικό», δήλωσε ο κ. Μπουζιάνης.

«Ό,τι ανιχνεύεται το ψάχνουμε. Έχουμε καλά εργαστήρια στην Ελλάδα και δε θα χρειαστεί να στείλουμε κάτι στο εξωτερικό. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως», συμπλήρωσε.

«Η Ίριδα έφυγε από αγενεσία φλεβοκόμβου»
Η παθολογοανατόμος που εξέτασε την Ίριδα, Αντίγόνη Μητσέλου μίλησε επίσης στο «Χαμογέλα και Πάλι», για τα αίτια θανάτου της μικρής Ίριδας.

«Έκανα ιστολογικές εξετάσεις από τα όργανα του παιδιού που ήταν 7 μηνων, της Ίριδας. Διαπίστωσα ότι το μωρό έπασχε από ένα σπάνιο φαινόμενο, την απουσία του φλεβοκόμβου. Έκανα και άλλες εξετάσεις για να το επιβεβαιώσω, και το επιβεβαίωσα», ανέφερε η κ. Μητσέλου.

in.gr