Θεμιστοκλέους : Προχωρούν ικανοποιητικά οι εμβολιασμοί – Τι είπε για AstraZeneca και Johnson & Johnson
3 years, 17 days ago
6

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας μίλησε για τους εμβολιασμούς κατά του κοροναϊού στη χώρα μας και τις τελευταίες εξελίξεις με τα εμβόλια AstraZeneca και Johnson & Johnson

Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρούν οι εμβολιασμοί κατά του κοροναϊού στη χώρα μας, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι 830.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί και ο αριθμός των εμβολιασμένων θα φτάσει το 1 εκατομμύριο κοντά στις 25 Μαρτίου, ενώ στο τέλος του μήνα θα είναι στο 1.700.000.

Περίπου 1.500.000 υπολογίζεται να γίνουν εντός του Απριλίου, κατά τη διάρκεια του οποίου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί όλων των ατόμων που είναι άνω των 60 ετών, καθώς και εκείνων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες με νοσήματα υψηλού κινδύνου.

Ερωτηθείς, πότε θα υπάρξει ένα «τείχος» ανοσίας, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επεσήμανε ότι «ευελπιστούμε πως θα προλάβουμε το καλοκαίρι» για το άνοιγμα του τουρισμού, καθώς «μέχρι το τέλος του Μαΐου, θα έχουμε εμβολιάσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών».

Τι συμβαίνει με το εμβόλιο της AstraZeneca

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε για το εμβόλιο της AstraZeneca, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η χώρα είναι σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς και τόνισε ότι ο ΕΜΑ συστήνει την συνέχιση των εμβολιασμών. «Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, συνεχίζουμε κανονικά», σημείωσε.

Όσον αφορά το εμβόλιο της Johnson & Johnson, ανέφερε: «Είμαστε αισιόδοξοι ότι η Johnson & Johnson θα παραδώσει μέχρι το τέλος Απριλίου τις δόσεις του μονοδοσικού εμβολίου για τις οποίες έχει δεσμευτεί».

in.gr