Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση καθαρισμού από μπάζα που πετούν ασυνείδητοι σε Αγ. Σοφία και Διαβατά
10 months, 12 days ago
6

Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού από τα μπάζα που πετιούνται παράνομα στην περιοχή του οικισμού Αγία Σοφία στα Διαβατά στήθηκε, επί μία εβδομάδα, από την αντιδημαρχία Καθαριότητας του δήμου Δέλτα.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Δέλτα, Ευθύμης Φωτόπουλος, δεν είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται επιχείρηση για τον καθαρισμό της συγκεκριμένης περιοχής, εκεί όπου άγνωστοι πετούν παράνομα τόνους από σκουπίδια.

«Έχουμε καταφύγει στις αρμόδιες αρχές, στην αστυνομία και στην εισαγγελία, είχαμε κάνει μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού των παράνομων χωματερών με τη συνδρομή της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν μπορεί να επιβαρύνονται άλλο οι πολίτες του δήμου Δέλτα με τα σκουπίδια της Θεσσαλονίκης. Καλούμε και πάλι τις αρμόδιες αρχές να συνδράμουν για την προστασία της δημόσιας υγιεινής, του δημόσιου χώρου και του περιβάλλοντος» δήλωσε ο κ.Φωτόπουλος.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι καθαρισμοί έγιναν στο εσωτερικό και το εξωτερικό του οικισμού, στα σημεία που είχαν πρόσβαση τα οχήματα του δήμου και ιδιώτη. «Δεν είναι μόνο το πρόβλημα υγιεινής στις συγκεκριμένες περιοχές όπου συγκεντρώνονται τόνοι σκουπιδιών, είναι ότι στη διάρκεια των αναγκαστικά πολυήμερων καθαρισμών επιβαρύνονται οι οικισμοί και οι κάτοικοι που πληρώνουν δημοτικά τέλη» πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Καμανάς.