Θεσσαλονίκη: Γιγαντώνεται το κύμα αλληλεγγύης για τους σεισμόπληκτους
1 year, 1 month ago
6

«Αυτό που συμβαίνει στο φουαγιέ του δημαρχείου Θεσσαλονίκης είναι κάτι συγκλονιστικό», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, για την ανθρωπιστική βοήθεια που έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής στο δημαρχείο για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας.

Με αφορμή την μεταφορά της βοήθειας που συγκέντρωσε ο Δήμος με πέντε φορτηγά στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ, ώστε από εκεί με ευθύνη της ΠΕΔ-ΚΜ και της ΚΕΔΕ να σταλούν στις πληττόμενες περιοχές, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας σε 24ωρη βάση, κάθε μέρα της εβδομάδας, «πολίτες, επιχειρήσεις, σχολεία έφεραν αυτό το υλικό το τόσο πολύτιμο, ξηρά τροφή, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα ακόμα και τροφή για κατοικίδια και αδέσποτα».

«Γέμισε όλος αυτός ο χώρος, στερέψαμε από χαρτοκιβώτια, περιμένουμε χαρτοκιβώτια για να μπορέσουμε να συσκευάσουμε», πρόσθεσε και δήλωσε συγκινημένος για την αγάπη, που, όπως είπε, στέλνουν οι Θεσσαλονικείς μέσα σε χαρτοκιβώτια σε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Μωϋσίδης, εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες θα φτάσουν στο δημαρχείο πολύ περισσότερα πράγματα από σχολεία, παιδάκια, δασκάλους, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και επιχειρήσεις.

«Δεν μπορούμε να σταματήσουμε. Όσο υπάρχει εκεί το πρόβλημα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος έχει δώσει εντολή να είμαστε επί ποδός και να βοηθήσουμε τους δύο δοκιμαζόμενους λαούς» πρόσθεσε.