Θεσσαλονίκη: «Είσαι τελειωμένη» φώναζε ο 29χρονος πριν δολοφονήσει τη μητέρα του
1 year, 3 months ago
6

«Είσαι τελειωμένη» φέρεται να ήταν τα τελευταία λόγια του 29χρονου που συνελήφθη για τη δολοφονία της μητέρας του το απόγευμα της Τετάρτης στο διαμέρισμα της Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ένοικοι της πολυκατοικίας που άκουσαν τον έντονο καβγά που ξέσπασε λίγη ώρα πριν η γυναίκα εντοπιστεί νεκρή μέσα στο σπίτι της, δίπλα στον γιο της που κάθονταν στην πολυθρόνα.

Όπως λένε οι κάτοικοι της γειτονιάς στην οδό Παπαδιαμάντη 1, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα άκουσαν έντονες φωνές από το διαμέρισμα του πέμπτου ορόφου ωστόσο ήταν αδύνατον να αντιληφθούν ότι εκείνη την ώρα εκτυλίσσονταν ένα φονικό. Οι γείτονες φαίνεται πως ήταν αυτοί που ειδοποίησαν την αστυνομία όταν ανησύχησαν από τις φωνές, ενώ το θέαμα που αντίκρισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ και οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο σημείο, ήταν σοκαριστικό.

Η άτυχη γυναίκα ήταν αιμόφυρτη με πολλά τραύματα στο πρόσωπο και το σώμα, ενώ αρχικά ήταν δύσκολο να αντιληφθούν από τι είχαν προκληθεί.

Λίγη ώρα αργότερα οι αστυνομικοί της Σήμανσης συνέλεξαν ένα κουζινομάχαιρο που είχε εμφανή ίχνη αίματος και φέρεται ότι χρησιμοποίησε ο δράστης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ο 29χρονος χτύπησε τη μητέρα του και με δεύτερο αντικείμενο, αλλά και με τα χέρια. Επιπλέον, σύμφωνα με αστυνομικές, εντοπίστηκε και μία κοντομάνικη μπλούζα γεμάτη αίματα.

Από τη μακροσκοπική εξέταση που έγινε από τον ιατροδικαστή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα έφερε τραύματα από νύσσον – τέμνων όργανο, καθώς και θλών όργανο.

«Αυτοί που μένουν στους τελευταίους ορόφους άκουσαν φωνές και μάλλον ειδοποίησαν την αστυνομία. Μάθαμε ότι ο γιος σκότωσε τη μάνα. Γνωρίζαμε καλά τη μητέρα και τον γιο της. Ήταν εξαιρετικό παιδί, ευγενέστατο και η μάνα κυρία. Δε φανταζόμασταν ποτέ ότι μπορεί να γίνει τέτοιο πράγμα. Η μάνα αγαπούσε πάρα πολύ τον γιο, παρόλο που το παιδί τα τελευταία δύο χρόνια έμενε λίγο παρακάτω, η μάνα του πήγαινε φαγητά και ήταν πολύ προστατευτική», ανέφερε ένοικος της πολυκατοικίας.

Σύμφωνα με ανθρώπους της γειτονιάς, ο 29χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα ζούσε με τη σύντροφό του σε κοντινό διαμέρισμα, ωστόσο επισκεπτόταν συχνά την μητέρα του, η οποία είχε χωρίσει με τον σύζυγό της.

«Ακούσαμε έντονες φωνές από αντρική φωνή και καθόλου γυναικεία. Πιστέψαμε ότι ήταν ένας πατέρας που έπαιζε με τα παιδιά του από κάτω. Δε μπορούσαμε να καταλάβουμε αν ήταν κάτι σε τραγικό ή κωμικό. Δεν μπορούσε να πάει το μυαλό σου ότι συνέβαινε αυτό. Το παιδί είχε καιρό που είχε φύγει από εδώ και νοίκιαζε κάπου αλλού με μία κοπέλα. Όποτε τον έβλεπα ήταν ευγενέστατος. Στα 20 χρόνια που τους ξέρω, να είχαν ακουστεί κάνα δυο φορές φασαρίες, αλλά όχι κάτι σοβαρό», ανέφερε άλλος κάτοικος της πολυκατοικίας.

Στο ψυχιατρείο φρουρούμενος ο δράστης

Υπενθυμίζεται ότι ο 29χρονος που φέρεται να ομολόγησε ότι ευθύνεται για τον θάνατο της μητέρας του, εχθές το βράδυ οδηγήθηκε με εντολή εισαγγελέα σε ψυχιατρική κλινική και νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Εις βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για ανθρωποκτονία με δόλο και παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σήμερα αναμένεται να γίνει και η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της 60χρονης γυναίκας, από την οποία αναμένεται να πέσει περισσότερο φως σχετικά με τις συνθήκες θανάτου.