Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο του ΟΑΣΘ έμεινε από… φρένα εν κινήσει – Ο οδηγός λιποθύμησε στο τιμόνι όταν το ακινητοποίησε
1 year, 5 months ago
6

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός οδηγού του ΟΑΣΘ και των επιβατών του λεωφορείου του, το μεσημέρι της Κυριακής 20 Νοεμβρίου, όταν το όχημα έμεινε από… φρένα.

Ειδικότερα, ο οδηγός κατάφερε την τελευταία στιγμή να σταματήσει το αστικό της γραμμής 10 του ΟΑΣΘ, με προορισμό τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ενώ εκινείτο στην οδό Παπαναστασίου στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη, όταν αυτό εμφάνισε βλάβη στα φρένα, λίγο μετά τη 13.00.

Το όχημα 18 μέτρων ήταν μεταχειρισμένο.

Μόλις το ακινητοποίησε, ο 42χρονος οδηγός, από την πίεση που δέχτηκε, αφού ειδοποίησε το κέντρο του ΟΑΣΘ, ένιωσε δυσφορία, λιποθύμησε πάνω στο τιμόνι και για προληπτικούς λόγους διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο, ωστόσο, δεν του έγινε εισαγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες το ίδιο λεωφορείο είχε εμφανίσει ακόμα μία βλάβη, εκείνη τη φορά στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Ο ΟΑΣΘ, αναφορικά με το περιστατικό, τονίζει πως δεν υπήρξε σε καμία περίπτωση ο παραμικρός κίνδυνος τραυματισμού για το επιβατικό κοινό, τους διερχόμενους και τον οδηγό του ΟΑΣΘ και ότι, όπως όλα τα αστικά, φρενάρει με δύο τρόπους: τον ηλεκτρονικό και τον συμβατικό, όταν παρουσιαστεί βλάβη στο ηλεκτρονικό σύστημα πέδησης.

 pronews.gr

Καταγγελία για το περιστατικό έκανε και η ΔΑΣ ΟΑΣΘ. Όπως αναφέρει, ο οδηγός με μεγάλη προσπάθεια και υπερένταση ακινητοποίησε το όχημα τουλάχιστον 150 μέτρα μακριά από το σημείο που ενεργοποίησε το σύστημα πέδησης του οχήματος.